IKEA

IKEA + Sabine Marcelis

Del
IKEA og den Rotterdam-baserte designeren Sabine Marcelis lanserer VARMBLIXT. En kolleksjon som fremhever skulpturelle belysningsobjekter, servise og tepper.

Kolleksjonen er designet for å samhandle med både direkte og indirekte lys og markerer starten på en reise for IKEA med mål om å styrke folks nyskgerrighet knyttet til belysning i rommet. Den er designet for å vise hvordan lys kan forandre utseende, følelsen og atmosfæren i hjemmene våre.

-Jeg ønsket å ta en uventet tilnærming til å utforske ideen om hvordan belysning fungerer i hjemmet og å inspirere folk til å vurdere nye former og elementer som blander seg inn i og fremhever ulike typer interiørrom på en ny, dristig og kunstnerisk måte, sier Sabine Marcelis. Kolleksjonen utforsker også et signaturmotiv i Sabines arbeid-  den perfekt uendelige smultringen. 

Kolleksjonen som også fokuserer på en iboende varm fargepalett har to tepper inspirert av strålene fra en solnedgang. Det større teppet, som er laget av 100% håndtuftet ull, har en varm fargegradient. Den blekner mykt fra dyp oransje til gulgul som en solnedgang, mens den overlappende stilen gir ekstra designinteresse, og skaper en illusjon av dybde og farge. Internt "Vår visjon var å fortsette å bygge på ideen om å blande design med skulpturelle objekter i etableringen av VARMBLIXT. Det er et samarbeid knyttet til den funksjonelle estetikken i rommet vårt, samtidig som vi inspirerer folk til å legge til målrettede og allsidige gjenstander i hjemmet», sier Henrik Most, kreativ leder på IKEA

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 392 IKEA-varehus, inklusive alle norske varehus, i 32 land i verden. Sist år hadde disse varehusene 657 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 4,3 milliarder ganger. I Norge hadde våre varehus over 8,4 millioner besøkende, mens IKEA.no hadde over 49 millioner som var innom. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Høsten 2022 åpnet vi tre nye planleggingsstudioer i Haugesund, Arendal og Sarpsborg og i januar åpner vi i Porsgrunn. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

IKEA og Marimekko lanserer BASTUA9.2.2023 11:00:00 CET | Pressemelding

IKEA og Marimekko lanserer en samarbeidskolleksjon der den nordiske badstukulturen står i sentrum. Kombinasjonen av det ikoniske printdesignet og det nordiske møbeldesignet, skaper en helt unik kolleksjon som oppfordrer oss til å ta vare på oss selv, og å nyte de vakre tingene i livet. Dette er første gang Marimekko har utviklet et nytt design eksklusivt for en samarbeidskolleksjon, noe som gjør hvert enkelt produkt i BASTUA helt unikt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom