IKEA

IKEA og Marimekko i nytt samarbeid

Del

IKEA og Marimekko går sammen for å lage en kolleksjon inspirert av badstukulturen som har dype røtter i den nordiske livsstilen. Lanseringen av kolleksjonen er planlagt mars 2023.

Badstue er en kjær aktivitet for mange som bor i Norden. For finnene er det også en stor del av rekreasjonen. I 2020 la UNESCO til finsk badstuekultur på sin representantliste over menneskehetens immaterielle kulturarv. IKEA og Marimekko vil fordype seg i badstuens ritualer og lage en unik kolleksjon basert på essensielle elementer.

–Vi ser på vår nordiske designarv og en grunnleggende del av vår velværekultur. Ved å kombinere Marimekkos lange historie med å lage ikoniske trykk og IKEAs kunnskap om hjeminnredning, ønsker vi å dele elementene i denne kulturen for å bidra til å forbedre og bringe glede til hverdagen til mange mennesker, sier Henrik Most, kreativ leder i IKEA of Sweden .

Kolleksjonen vil være full av glade motsetninger mellom varmt og kaldt, enkelt og dristig, lekent og rolig. Kolleksjonen vil også markere at det er første gang Marimekko designer et eksklusivt trykk med en samarbeidspartner.

–IKEA og Marimekko deler en sterk nordisk arv og en demokratisk tilnærming til design. Begge merkevarene ønsker å bringe hverdagsglede til de mange menneskene. Sammen valgte vi badstuekultur som utgangspunkt for denne kolleksjonen, ikke bare på grunn av Marimekkos finske røtter, men også fordi den reflekterer flere av de positive sidene ved den nordiske livsstilen – en badstue er et sted å slappe av, nyte og være helt deg selv, sier Rebekka Bay, kreativ direktør i Marimekko.

Kolleksjonen er planlagt lansert i mars 2023 i alle IKEA varehus over hele verden. Flere detaljer om kolleksjonen vil bli delt på et senere tidspunkt.

Kontakter

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom