IKEA

IKEA med sterkt resultat og store endringer

Del

Mens IKEA står midt i sin største endring noensinne, fortsetter selskapet å vokse og leverer sterke resultater for regnskapsåret FY19. Det er et positivt årsresultat med over 5% salgsvekst og et driftsresultat på 143,5 millioner, som er en økning på nærmere 43 millioner sammenlignet med fjorårets driftsresultat.

IKEA Furuset
IKEA Furuset

Varehandelen utvikler seg i et hurtig tempo og forbrukerne endrer vaner, finner og foretrekker nye måter å handle på. Evnen til å endre seg er en viktig faktor for suksess og denne evnen er viktigere enn noensinne. I 2018 startet IKEA derfor et omfattende, treårig endringsprogram.

-          Jeg er utrolig stolt av hva vi har fått til og vil rette en stor takk til alle 3100 medarbeidere som har greid å skape sterk salgsvekst samtidig som vi går gjennom den største endringen i IKEAs historie, sier Clare Rodgers, CEO og CSO i IKEA AS.

Et nytt IKEA

Vi forenkler og effektiviserer måten vi gjør ting på og investerer mer enn noen gang i eksisterende varehus, nye møteplasser for kundene våre – som nytt planleggingsstudio i Oslo sentrum, raskere og bedre hjemlevering og utvikling av det digitale tilbudet vårt.

-          Vi er godt i gang med å skape et nytt IKEA. Vi skal lede varehandelen inn i fremtiden, med kunden i fokus, sier Rodgers.

IKEA skal gjøre de mange menneskene i stand til å leve innenfor planetens begrensninger, endre hvordan vi bruker ressurser og ta et klart standpunkt for like muligheter for alle. Størrelsen vår gir oss et stort ansvar – og en stor mulighet – til å gjøre en forskjell. Og vi har hårete mål.

-          Ambisjonen vår er å bli 100 prosent sirkulære og klimapositive innen 2030. Det er avgjørende for å møte de mange menneskenes behov og sikre fremtidig vekst, sier Rodgers.

For å virkelig sette bærekraft på agendaen har hun også tatt rollen som CSO – chief sustainability officer. Ambisjonen er å integrere bærekraft inn i kjernen av virksomheten, for å sikre at alle medarbeiderne bidrar til dette hver eneste dag.

Resultater

Driftsresultatet viser NOK 143,5 millioner i FY19, som er vekst i ønsket retning mot 100,9 millioner i FY18. Med mål om en fremtidig bærekraftig lønnsomhet har vi jobbet hardt med å foreta nødvendige investeringer som bidrar til bedre kundeopplevelser. Mens FY18 var et krevende år kommersielt sett, har vi i FY19 litt over 5% salgsvekst, nesten 2% høyere enn forventet. Alle våre markeder med tilknyttet varehus har salgsvekst, og veksten er størst i Oslo, Stavanger og Sørlandet. Utenfor primærområdene er det som ventet nedgang som følge av at vi stengte våre Pick-up Points i Tromsø og Ålesund. De gode resultatene i FY19 gjør at alle medarbeidere som har jobbet i IKEA i over seks måneder mottar en bonus, som tilsvarer ca. én månedslønn.

Besøkende til IKEAs varehus holder seg på et sterkt nivå med over 10 millioner besøk i FY19. Besøk til IKEA.no øker med 16,4% og tilsvarer rundt 44 millioner besøk. Hvert andre minutt legges det inn en ordre på IKEA.no.

Nøkkeltall IKEA AS FY19

Totale driftsinntekter: NOK 8 315 millioner
Resultat før skatt: NOK 165 millioner
Omsetning fysiske varehus:88,1%
Omsetning netthandel:11,9%
Omsetningsvekst netthandel:9,7 %
Besøk på varehus:10 110 202
Besøk i nettbutikken:43 324 333

Nøkkelord

Bilder

IKEA Furuset
IKEA Furuset
Last ned bilde
Clare Rodgers, CEO&CSO IKEA AS
Clare Rodgers, CEO&CSO IKEA AS
Last ned bilde
IKEA Slependen
IKEA Slependen
Last ned bilde

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg saker fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra IKEA

IKEA lanserer FREKVENS-kolleksjonen, laget for den perfekte hjemmefesten, i samarbeid med teenage engineering14.2.2020 13:54:54 CETPressemelding

FREKVENS-kolleksjonen, utviklet i samarbeid mellom IKEA-designere og teenage engineering, inneholder produkter som du enkelt kan bruke til å bygge ditt eget lyd- og belysningssystem, og er alt du trenger for å kunne holde en super fest hjemme, eller egentlig hvor som helst. Denne kolleksjonen finnes i begrenset antall og vil være tilgjengelig på IKEA-varehusene fra 27. mars 2020.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom