IKEA

IKEA lanserer OSYNLIG-kolleksjonen i samarbeid med Ben Gorham, grunnlegger av Byredo

Del

I samarbeidet med en av verdens beste aktører innen duft, Ben Gorham fra Byredo, utforsker IKEA usynlig design – ideen om at det ikke bare er hvordan hjemmet ser ut som påvirker hvordan det får deg til å føle deg. Resultatet er OSYNLIG, en kolleksjon med 13 lys som vekker minner og forbedrer opplevelsen av å være hjemme.

Duft vekker sterke minner, og har en sterk effekt på menneskers humør og følelser. Duften av kanel kan få deg til å lengte etter jul. Duften av furutrær og leirbål vekker minner om en sommer du aldri vil glemme. Et lite sniff av nyvasket tøy tar deg kanskje tilbake til barndomshjemmet. Ifølge IKEA Life at Home report føler folk en sterk forbindelse mellom hvordan de oppfatter duft og følelsen av å være hjemme.

Denne kunnskapen inspirerte IKEAs samarbeid med Ben Gorham, grunnlegger av luksusduft- og motehuset Byredo. Selskapet tilbyr et utvalg eksklusive dufter for personer og hjem. Duftlysene og parfymene er utviklet med en underdrevet tilnærming, ved å bruke enkle komposisjoner og råmaterialer av beste kvalitet. Sammen med Ben Gorham har IKEA utforsket hvordan vi kan bruke duftens makt til å skape usynlig design og forbedre livet hjemme.

OSYNLIG er en kolleksjon av 13 dyftlys som er laget for å vekke et bredt spektrum av følelser
– fra nostalgi over ting du har gjort, til drømmer om ting du kanskje kommer til å gjøre – og, viktigst av alt, forbedre opplevelsen av å være hjemme.

For å virkelig gjøre kolleksjonen inkluderende for de mange menneskene, har den et konsept på 13 dufter fordelt på tre basiser – blomster, tre og frisk. Med et så bredt utvalg finnes det en duft for alle over hele verden. Man kan forelske seg i en duft fra kolleksjonen, eller bruke flere sammen. Kolleksjonen lanseres 12. november 2020.

Med denne kolleksjonen vil IKEA demokratisere duft og gjøre det til en overkommelig luksus til en lav pris. OSYNLIG gjør eksklusiv duftskapelse tilgjengelig for de mange, og konseptet usynlig design tilgjengelig for et bredere publikum enn noensinne.

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 422 IKEA-varehus i 50 land i verden. 374 av disse, inklusive alle norske varehus, er en del av Ingka-gruppen, resten av andre franchisetakere. Sist år hadde disse varehusene 839 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 2,6 milliarder ganger.I Norge hadde våre varehus over 10 millioner besøk og IKEA.no hadde over 44 millioner besøk. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom