IKEA

IKEA har nådd målet om nullutslipp i Oslo

Del

Nå kan IKEA-kunder i Oslo glede seg over at BILLY, LACK og alle deres venner blir levert hjem med 100% elektriske kjøretøy fra Bring. Innen 2025 skal all hjemlevering i IKEA – verden over - være utslippsfritt, og nå er målet nådd i Oslo.

Gjennom medlemskap i The Climate Group og EV100 har IKEA har forpliktet seg til å fremskynde overgangen til elektriske kjøretøyog gjøre elektrisk transport til den nye normalen innen 2030. 

- Vi gjør mange tiltak for å bidra til en mer bærekraftig verden. Nullutslipp-transport i Oslo er en viktig milepæl for oss, og ved normal pågang klarer vi å levere hjem med 100% elektriske kjøretøy*. Vi jobber med å sikre at vi også skal ha gode back-up løsninger i situasjoner som krever det, sier Siri Norhagen, bærekraftsjef IKEA Norge.   

I tillegg til å jobbe med egen transport, har IKEA også installert hurtigladere ved alle varehus og vil øke antallet ladestasjoner i takt med det stadig økende behovet. 

Økt etterspørsel for hjemlevering 
Måten folk bor, lever og jobber på er i endring og kundene ønsker i større grad enn før å få levert ting rett hjem. Siden høsten 2020 har IKEA opplevd en 25 prosent økning i antall hjemleveringer. 

- Vi ser både et ansvar og en mulighet til å være i front i skiftet mot grønnere transport. Vi ønsker å bidra med mindre utslipp og bidra til å bedre miljøet i byene.IKEAs hjemlevering i Oslo tilsvarer mer enn hver fjerde levering på landsbasis, og det at de nåer utslippsfrie er et viktig steg i riktig retning for både oss, kundene og miljøet, sier Siri Norhagen. 

Grønn framtid
IKEA har samarbeidet med Bring om hjemlevering i flere år og sammen har de jobbet målrettet for å få på plass elektrisk hjemlevering, de jobber også for å få på plass samme tjeneste i andre deler av Norge. Totalt 20 elektriske kjøretøy vil transportere IKEA-varer hjem til kundene, enten direkte fra varehus eller via Bring sin hub i Oslo. 

- Vi er veldig glade å kunne utføre alle hjemleveranser fra IKEA i Oslo med elektriske kjøretøy. Rundt 40 prosent av kjøretøyene til Posten Norge går nå på fornybar energi og andelen øker fortløpende. For oss er det er viktig å ha ambisiøse samarbeidspartnere på miljøsiden og IKEA er definitivt en av dem, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge. 

Veien videre
- Vi har fremdeles en jobb foran oss for å nå vårt endelige mål med å være 100% nullutslipp i alle våre hjemleveringer innen 2025. Men med tett samarbeid med gode partnere de neste årene skal vi nå flere viktige milepæler på veien dit, avslutter Siri Norhagen 

*tallet kan avvike noe ved uforutsette hendelser, som ekstraordinær pågang, kjøretøy som tas ut av drift og lignende.   

Kontakter

Bilder

Om IKEA

IKEA
IKEA
Postboks 54
1375 BILLINGSTAD

915 02 340http://www.ikea.no

IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. Det er i dag 392 IKEA-varehus, inklusive alle norske varehus, i 32 land i verden. Sist år hadde disse varehusene 657 millioner besøk, mens nettsidene ble besøkt 4,3 milliarder ganger. I Norge hadde våre varehus over 8,4 millioner besøkende, mens IKEA.no hadde over 49 millioner som var innom. 

I Norge har IKEA sju varehus; i Oslo (Furuset), Asker (Slependen), Bergen (Åsane), Stavanger (Forus), Trondheim (Leangen), Lillesand (Sørlandet), på Ringsaker og ett planleggingsstudio midt i Oslo sentrum. Høsten 2022 åpnet vi tre nye planleggingsstudioer i Haugesund, Arendal og Sarpsborg og i januar åpner vi i Porsgrunn. Totalt jobber det litt over 3000 medarbeidere i IKEA Norge.

Følg pressemeldinger fra IKEA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra IKEA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IKEA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom