If

If blir partner hos StartupLab

Del

Nå styrker Nordens største selskap innen skadeforsikring samarbeidet med startup-miljøet.

If blir ny partner for gründer- og innovasjonsinkubatoren StartupLab.

Vil utvikle innen bil, helse mm

If har samarbeidet med oppstartsbedrifter i flere år, blant annet innen mobility. Nå vil If knytte seg nærmere StartupLab for å utvikle bedre løsninger for kundene på tvers av produkt- og tjenesteområdene. Selskapet vil jobbe med mobility, men også med satsinger innen Smarte Hjem- og IOT-løsninger, sensorteknologier, e-helse, applikasjoner og teknologier som kan hjelpe kunden i hverdagen.

- Vår kultur er å være tidlig ute og jobbe med å forstå endringene i markedet, sier Ingrid Janbu Holthe, som er konserndirektør for privatmarkedet i If.

Vil være god partner

- Det er krevende å jobbe med startup-selskaper. Vi må ha tid og ressurser til å følge opp samarbeidet og bidra med fagkunnskap, men det er verdt det, sier leder for Mobility i If, Anders Skalmerud Sørbo. 

Han er glad for samarbeidet med StartupLab. 

- Flere av de nye selskapene som lykkes, kommer derfra. Det er åpenbart at vi som er en så viktig del av alt som har med mobilitet å gjøre, må involvere oss. Vi må ta pulsen og lære.

Sørbo understreker at samarbeid mellom store bedrifter, inkubatorer og startups krever langvarig innsats fra alle parter. Det er ikke noen snarvei til forretningsutvikling: 

- Vi har lært mye av startup-samarbeidene vi allerede har. Resultatet er at vi nylig trengte bare noen uker på å få en avtale på plass med en ny aktør som kontaktet oss. Vi vet at hurtighet og ubyråkratiske løsninger er viktig i startup-verden. 

Lært av Nabobil 

Et av de første selskapene If samarbeidet med fra den spede begynnelsen, er gründerselskapet Nabobil, som fyller 5 år. Sørbo mener partnerskapet med Nabobil er et godt eksempel på et samarbeid som har gitt resultater.

- Nabobil har vært et utrolig viktig partnerskap. Da vi inngikk den første avtalen, var denne typen samarbeid fortsatt nytt for oss, og vi feilberegnet skadepotensialet. Til slutt ble samarbeidet avsluttet. Men med tilpasninger fant vi tilbake til hverandre etter ganske kort tid. Nå sier Nabobil at If har vært essensielt for utviklingen deres - uten oss hadde de ikke kunnet eksistere, rett og slett. Det er vi stolte av, sier han. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg saker fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom