If

If bemanner opp i forbindelse med ekstremværet Gyda

Del

Forsikringsselskapet If er i full beredskap for å kunne hjelpe kundene nå som Gyda treffer deler av norskekysten med full styrke. Selskapet har også gode råd til dem som kan bli rammet.

Gyda er på full fart innover norskekysten. Forsikringsselskapet If er i beredskap, klare til å hjelpe kundene. Foto: If
Gyda er på full fart innover norskekysten. Forsikringsselskapet If er i beredskap, klare til å hjelpe kundene. Foto: If

Det er ventet store nedbørsmengder og vind som følge av ekstremværet Gyda som nå treffer norskekysten.

- Ekstremvær som dette kan føre til store skader på hus og eiendommer, biler, båter og folk, så vi bemanner nå kraftig opp slik at vi kan hjelpe kundene når de trenger oss, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If.

- Først og fremst er våre skadeeksperter og partnere i full beredskap lokalt, og vi bemanner opp med flere skadebehandlere på sentrene våre, sier han.

Ekstreme mengder med regn og vind kan gjøre stor skade på hus, hytter, biler, båter og andre gjenstander. Men det finnes forholdsregler man kan ta for å begrense skadene.

- Ta gjerne en runde på eiendommen og sjekk at det ikke ligger løse gjenstander vinden kan ta tak i. Ta også en vurdering på om biler og campingvogner bør settes på et tryggere sted i le for vinden, sier Handeland.

- Dersom det er fare for vanninntrengning i boligen, som fort kan skje ved ekstremvær med mye regn og vind, bør man flytte verdigjenstander fra kjeller og garasje til et tørt og bedre egnet sted, sier han.

Forsikringsselskapet If anbefaler at man følger godt med på nyhetssendinger og meldinger fra lokale myndigheter, og ikke setter egen sikkerhet i fare for å redde gjenstander.

- Det viktigste er at man sørger for at familien er trygg. Skulle man i tillegg få muligheten til å gjøre preventive grep før stormen setter inn er det fint. For selv om en forsikring erstatter det økonomiske tapet, kan man spare både tid og bryderi, sier Andreas Handeland i If.


Råd for å unngå skader fra ekstremværet

  • Sørg for at avløp, kummer og rister er åpne slik at vannet har mest mulig fritt leide.
  • Sjekk at nærliggende bekker ikke er demmet opp av hageavfall eller andre gjenstander. Fjern store kvister og gjenstander som kan hindre fri vannførsel.
  • Rydd hagen for møbler og andre løse gjenstander.
  • Flytt gjenstander i kjeller opp i en overliggende etasje og i garasjen opp fra gulvet eller et tørt/trygt sted.
  • Hold dører og vinduer til kjeller lukket. Dekk til med sandsekker om nødvendig.
  • Følg med på nyhetssendinger og meldinger fra lokale myndigheter. Ved stor fare kan det bli iverksatt tiltak fra myndighetene.

Kilde: Forsikringsselskapet If

For mer info og råd i forbindelse med storm: https://if.no/storm

For mer info og råd i forbindelse med flom: http://if.no/flom 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Gyda er på full fart innover norskekysten. Forsikringsselskapet If er i beredskap, klare til å hjelpe kundene. Foto: If
Gyda er på full fart innover norskekysten. Forsikringsselskapet If er i beredskap, klare til å hjelpe kundene. Foto: If
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom