If advarer mot koldtbord for mus
Sist høst og vinter gnafset og gnagde mus i stykker biler og bobiler for millioner av kroner. If ber bileiere sjekke bilen jevnlig for hjemme alene-fester.

I løpet av noen få måneder forrige høst og vinter fikk forsikringsselskapet If inn nesten 270 museskader til på biler, bobiler og campingvogner. Skadene utgjorde ødeleggelser for rundt sju millioner kroner.
– Det var et helt utrolig museår i fjor, med ualminnelig mange skader. Vi har allerede begynt å få inn museskader i høst, siden musene nå trekker inn. Selv om det ikke vil bli like voldsomt i år som i fjor, bør bileiere ta forholdsregler for å unngå gnageskader på slikt som seter, ledningsisolasjon og vitale deler på bilen, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.
Skader kan gjøre bilen farlig
Hvis det oppstår kortslutning på grunn av musegnafsing, kan det i verste fall gjøre bilen trafikkfarlig, understreker han.
– Du bør fjerne alt som kan være mat for mus. Rydd bilen godt for sjokolade, nøtter og eventuelle matrester. Støvsug gjerne kupeen for å fjerne smuler. Du får mange gode tips i «Musevisa» om hva som er festmat for mus, så litt tralling på denne sangen kan gi nyttig inspirasjon, sier Clementz.
– Vattdotter, henslengt polergarn og poser med filler er koselige steder for mus å være. Så de bør du rydde bort. Legg gjerne slikt oppi metallbokser, slik at mus ikke har enkel tilgang, sier kommunikasjonssjefen.
Lurt med tilsyn
Han anbefaler også å sjekke bilen, bobilen og campingvogna jevnlig for ubudne gjester.
– Særlig hvis du har bobil og campingvogn på lagring, er det det viktig at du er innom med jevne mellomrom for å sjekke. Er det utagerende festing blant mus i campingvogna over lang tid, kan det virkelig bli store skader, sier Clementz.
– Det er selvsagt også lurt å sette ut noen musefeller her og der, sier han.
Nøkkelord
Kontakter
Sigmund ClementzKommunikasjonssjef
Tel:+47 982 49 805sigmund.clementz@if.noBilder







Om If
If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.
Følg pressemeldinger fra If
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra If
Nær fire av ti har vært rammet av styrtregn1.7.2022 08:37:01 CEST | Pressemelding
Juli og august er styrtregnmånedene i Norge. Det merker mange, særlig på Østlandet og Sørlandet, viser ny undersøkelse.
Økning på 110 prosent: Forsinket bagasje gir norske reisende en dårlig feriestart28.6.2022 08:20:00 CEST | Pressemelding
Norges største reiseforsikringsselskap ser en markant økning i antallet saker om forsinket bagasje på reise. Også sett opp mot forrige «normalår», 2019.
Millionskader etter regn på sommeren27.6.2022 09:41:38 CEST | Pressemelding
I juli og august i fjor skadet regnskyll bygninger, innbo og biler for nær 90 millioner kroner, viser forsikringstall. Nå er den verste tiden på året for styrtregn.
1 av 3 ville ikke våget å kjøre til Tyskland med elbil21.6.2022 08:06:19 CEST | Pressemelding
Rekkeviddeangst skremmer nordmenn fra å dra på elbilferie til utlandet, viser ny undersøkelse.
Streik skaper telefonstorm til Norges største reiseforsikringsselskap20.6.2022 11:21:54 CEST | Pressemelding
Streik blant flyteknikere og mulig pilotstreik i SAS. Kundene spør hva reiseforsikringen dekker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom