Norges idrettsforbund

Idrettsstyret innhenter råd fra idrettsmedisinsk etikkutvalg i høydehussaken

Del

Covid 19-pandemien har skapt store utfordringer også for norske toppidrettsutøvere og deres treningshverdag. NIF er blant annet kjent med at Friidrettsforbundets landslagslege ønsker at idrettsstyret gir et midlertidig fritak fra forbudet mot simulert høyde så lenge pandemien varer.

Dette er begrunnet i at utholdenhetsutøvere som vil prestere, nå står overfor et dilemma knyttet til at reiser på høydesamlinger kan gi økt risiko for egen smitte og smittespredning.

– NIF har i dag avholdt et ekstraordinært styremøte hvor det ble besluttet å innhente råd fra idrettsmedisinsk etikkutvalg om hvilke eventuelle medisinsk etiske argumenter som finnes for at idrettsstyret bør eller ikke bør vurdere om det kan gis midlertidig dispensasjon fra forbudet mot høydehus i lys av den pågående koronasituasjonen. Det bes også om en vurdering om pandemien vi nå har opplevd, har gitt oss nye erfaringer og argumenter slik at høydehussaken bør opp til ny debatt på Idrettstinget i 2021, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Dagens forbud mot bruk av høydehus er stadfestet i vedtak fra Idrettstingene i 2003 og 2015. Idrettsstyret vil derfor også be om en juridisk uttalelse fra NIFs lovutvalg knyttet til idrettsstyrets mulighet til å gi en ev. midlertidig dispensasjon fra dette tingvedtatte forbudet.

Uttalelsene fra henholdsvis idrettsmedisinsk etikkutvalg og lovutvalget fremlegges for diskusjon og behandling på idrettsstyrets møte 19. januar 2021.

Kontakter

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

Årets kvinnelige og mannelige sportsprestasjoner er klare5.1.2021 14:01:12 CETPressemelding

Et annerledes, men sterkt, norsk toppidrettsår: 2020 ble et krevende år for verden, og et annerledes år for toppidretten. Styret for idrettsgallaen besluttet i sommer at det ikke skulle avvikles en tradisjonell idrettsgalla i januar 2021, og at de vanlige prestasjonsprisene ikke skulle deles ut. Dette av hensyn til redusert internasjonalt konkurranseprogram og av smittevernhensyn. I utgangspunktet ble det bestemt at prisene som skulle deles ut var årets forbilde, årets hederspris og årets ildsjel.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom