ice

ice sikrer frekvens og viderefører unik arealdekning

Del

ice fortsetter som nasjonal leverandør av unik og overlegen arealdekning til mobilt bredbånd. I dag ble det bekreftet at ice får videreført tillatelsen til å bruke 450 MHz frekvensen i 20 nye år, til utgangen av 2039.

Produktbilde mobilt bredbånd Foto: ice
Produktbilde mobilt bredbånd Foto: ice

ice har med videreføring av 450 MHz frekvensen en spennende frekvensportefølje med blanding av høye og lave frekvenser, som gir unike muligheter til å utvikle nye produkter og tjenester. Selskapet har allerede en rekke kunder som nyter godt av egenskapene til 450 MHz som også har potensialet til å støtte opp under utviklingen av tingenes internett og bidra til å forbedre fremtidig kritisk nødkommunikasjon.

- ice begynte for mange år siden som en leverandør av mobilt bredbånd, med en unik arealdekning. Vi ble raskt en tøff utfordrer til de etablerte og det er en rolle vi skal både videreføre og forsterke. Siden 2015 har vi derimot vært en fullverdig mobiloperatør og bygger ut et helt nytt 4G-mobilnett, som også klargjøres for 5G. Med eget mobilnett produserer vi datatrafikken selv, og det er nettopp det som gir oss muskler til å være tøffe utfordrere, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i ice.

Den nye lisensen for 450 MHz-frekvensen er gyldig fra 1. januar 2020 til 31. desember 2039.

Bygger ut eget mobilnett
ice startet å bygge eget mobilnett i Norge i 2015, og er nå landets tredje største operatør med eget nett. ice er dermed hovedutfordrer i et mobilmarked som har lenge vært preget av uheldig duopoltilstander. I følge en nylig nordisk undersøkelse publisert av analyseselskapet Tutela, leverer ice den beste kvaliteten på mobildata i Norden. Les rapporten her. 

ice jobber nå med Nokia som partner og leverandør for å utvide det nye 4G-mobilnettet med ytterligere 2000 basestasjoner. Mobilnettet dekker allerede 89 prosent av befolkningen. Omtrent halvparten av basestasjonene som allerede er installert er klargjort for 5G (ca 1000).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Produktbilde mobilt bredbånd Foto: ice
Produktbilde mobilt bredbånd Foto: ice
Last ned bilde
Adm.dir Eivind Helgaker Foto: ice
Adm.dir Eivind Helgaker Foto: ice
Last ned bilde
Foto: ice
Foto: ice
Last ned bilde

Lenker

Om ice

ice
ice
Nydalsveien 18B
0484 Oslo

21 00 00 00http://www.ice.no

Vår visjon er å vokse ytterligere som en unik og annerledes mobiloperatør, som hver dag kjemper for å bli Norges mest anbefalte selskap.

Følg saker fra ice

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ice på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ice

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom