UiO - Det humanistiske fakultet

IBSEN-FORELESNINGEN 2021: IMAGINING IBSEN

Del

Senter for Ibsenstudier ved Universitetet i Oslo har gleden av å invitere til den årlige Ibsenforelesningen torsdag 2. desember kl 18:00 i Nasjonalbibliotekets Store Auditorium. I dette foredraget ser Tore Rem (Universitetet i Oslo) og Narve Fulsås (UiT – Norges arktiske universitet) tilbake på sitt arbeid med Ibsen.

Rem og Fulsås spør hvordan fenomenet Ibsen var mulig, og antyder at visse ressurser i periferien bidro til å gjøre Ibsen til det moderne dramaets «far». Fulsås og Rem vil også reflektere over hva årets publikasjon,  Ibsen in Context  (Cambridge University Press), bidrar til i feltet, og hva den sier om dagens Ibsen-forskning.

Tore Rem er professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo, direktør for forskningsinitiativet UiO:Norden, og forfatter av flere sakprosabøker.

Narve Fulsås  er professor i historie ved UiT – Norges arktiske universitet og en av redaktørene for Henrik Ibsens skrifter. Rem og Fulsås sammen  publisert Ibsen, Scandinavia, and the  Making of a World Drama  (Cambridge University Press, 2017) og redigert  Ibsen in Context (Cambridge University press, 2021).

Ibsenforedraget er et årlig offentlig initiativ i regi av Senter for Ibsenstudier ved Universitetet i Oslo. Inngang er gratis og det er åpent for alle. Blant tidligere foredragsholdere er kritikeren Terry Eagleton (UK), Ibsen-forskeren Joan Templeton (USA) og teaterregissørene Tomas Ostermeier (DE) og Samuel Adamson (UK).

Den årlige Ibsenforelesningen er en internasjonal serie forelesninger som er rettet mot og vil bli streamet til et globalt publikum, og holdes derfor på engelsk.

Kontakt og informasjon:
Ellen Rees, leder for senter for Ibsenstudier: ellen.rees@ibsen.uio.no, 98830354

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om UiO - Det humanistiske fakultet

UiO - Det humanistiske fakultet
UiO - Det humanistiske fakultethttp://www.hf.uio.no/

Senter for Ibsen-studier har et aktivt tverrfaglig forskningsmiljø med flere internasjonale forskningsprosjekter.

Vi utforsker Ibsens liv og verk fra ulike teoretiske perspektiver, også hvordan verkene hans mottas, tilpasses og fremføres over hele verden.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det humanistiske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det humanistiske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom