BankAxept

I sommer kan du tæppe BankAxept-kortet på norske festivaler

Del

Festivalsommeren er i gang. I år kan folk tæppe betalingskortet sitt på 35 festivaler og konserter i hele Norge.

− På festival vil vi bruke minst mulig tid i kø og mest mulig tid på gode opplevelser. Små forbedringer, som raskere betaling, gjør at folk får brukt mest mulig tid på det de egentlig kom dit for – nemlig hygge og opplevelser, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps AS.

I sommer er BankAxept tilstede på 35 festivaler og konserter rundt omkring i Norge

Går mye raskere
Kjærnes sier at de har gode erfaringer fra sommeren 2018 der tæpping av betalingskortet ble introdusert. Unge festivaldeltakere bidro til å skape nye trender og betalingsvaner. 

- Det går mye raskere, og sørger for kortere køer. Betaling er jo egentlig ganske kjedelig, så at det kan gjøres raskere og enklere er noe folk flest setter pris på. De frivillige er også glade for denne betalingsmetoden, fordi folk slipper å skjule PIN-koden sin, og kjøpene gjøres fort unna, forklarer Kjærnes. 

For hver gang en kunde tæpper betalingskortet sparer man ni sekunder, fremfor å bruke PIN-kode og chip.

Høyere beløpsgrense gir vekst
1. april økte beløpsgrensen for tæpping av kortet uten bruk av PIN-kode fra 200 til 400 kroner. Dermed slipper man å taste PIN-kode så ofte som før. Tæpping med kort blir nå sannsynligvis mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode.

- Vi har allerede sett at økningen i beløpsgrenser har gitt klare utslag på andel kontaktløse transaksjoner, og det kommer til å fortsette. Samtidig kan du alltid betale kontaktløst, uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din. Erfaringer både i Norge og i utlandet viser at tæpping av kort er trygt, og at det ikke er mer svindel på kontaktløse kort, sier Kjærnes.

Nær 95 % av terminalene er teknisk klargjorte for kontaktløs betaling og det er rundt 5 millioner kontaktløse kort fra BankAxept i markedet nå. Antall kontaktløse transaksjoner har allerede vokst mye gjennom året, og allerede ved utgangen av mai ble det gjennomført like mange kontaktløse transaksjoner som i hele 2018.

- At det kommer til å vokse videre gjennom sommeren er vi sikre på. Jo mer folk flest bruker denne betalingsmåten, desto fortere bygger vi nye vaner, sier Kjærnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om BankAxept

BankAxept
BankAxept
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

BankAxept har som oppgave å utvikle nye betalingsløsninger for en verden i konstant forandring. 

1. juli 2018 fusjonerte BankAxept med BankID og Vipps til en felles organisasjon; Vipps AS. Det nye selskapet utgjør Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Det nye selskapet eies av bankene i Norge.

Følg saker fra BankAxept

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BankAxept på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra BankAxept

Du kan alltid tæppe med kortet – men de fleste tror grensen er på 200 kroner2.4.2019 10:24:00 CESTPressemelding

En undersøkelse gjennomført av Yougov på vegne av Vipps viser at nesten halvparten av befolkningen tror at grensen for å tæppe med bankkortet går ved 200 kroner. Kun fire prosent mener det ikke er noen grense, - og de har rett. Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Fra 1. april heves grensen til 400 kroner. Frem til nå har du imidlertid måttet taste PIN-kode ved alle kjøp over 200 kroner, og det er muligens der misforståelsen ligger. Nå har Vipps AS i samarbeid med bankene valgt å heve denne grensen til det dobbelte for bankkort med BankAxept. Dette vil gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for både brukere og butikker.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom