Sex og Politikk

I solidaritet med det ukrainske folk

Del

Samarbeidsprosjekt mellom Igor Rybak, Sex og Politikk og ukrainske WHFP setter søkelys på krenkelsen av seksuelle rettigheter i Russlands krig mot nabolandet.

PRIVAT TIL REDAKSJONEN

Onsdag 26. oktober klokken 09.00 publiseres videofilmen «I solidaritet med det ukrainske folk», et samarbeid mellom Igor Rybak, foreningen Sex og Politikk og WHFP (Women Health and Family Planning) i Ukraina (IPPF Ukraine), som er Sex og Politikks søsterorganisasjon i det krigsherjede landet.

Videoen publiseres samtidig i Norge og Ukraina, tekstet på norsk, engelsk og ukrainsk. Musikken på videoen er komponert av Igor Rybak og videoen setter søkelys på hvordan menneskerettigheter som seksuelle rettigheter krenkes og hvordan voldtekt brukes som våpen i krig.

Dersom redaksjonen ønsker mer informasjon om prosjektet, vennligst ta kontakt med pressekontakt Tore Aasheim på e-post tore@sexogpolitikk.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Sex og Politikk

Sex og Politikk
Sex og Politikk
Christian Krohgs gate 34
0186 Oslo

22 11 55 13https://sexogpolitikk.no/

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 120 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom