WWF Verdens naturfond

I morgen slukkes lysene klima og natur

Del

Lørdag kl. 20.30 markeres Earth Hour for fjortende år på rad. Millioner av mennesker verden over viser sitt engasjement for klima og natur ved å slukke lyset i én time.

© WWF / Linda Manner
© WWF / Linda Manner

I disse utfordrende tider tilbyr Earth Hour 2022 et øyeblikk for solidaritet og en mulighet til å komme sammen og ta vare på det ene hjemmet vi alle deler.

– Akkurat nå ser vi en akutt krise i Ukraina. Vi vet ikke hvordan denne krigen vil påvirke Europa og verden, men vi vet at den kommer på toppen av to globale kriser: naturkrise og klimakrise. Earth Hour gir oss en fin mulighet til å vise at vi står sammen for planeten vår, og at vi krever handling for en tryggere, mer rettferdig og mer bærekraftig fremtid for alle, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.

2022 - et viktig år for naturen
I høst skal verdens ledere møtes i Kina for å ferdigstille en ny global naturavtale og bli enige om felles mål for å stoppe tapet av natur og få verden inn på et spor med bærekraftig forvaltning av naturressurser. Naturavtalen vil påvirke ikke bare jordas helse, men også vår egen fremtid. Årets Earth Hour inviterer derfor mennesker over hele verden til å signalisere sin støtte til en naturpositiv fremtid.

– Denne symbolske timen kan kaste lys over den livsviktige konferansen for naturen, og legge press på verdens ledere for å handle til det beste for vår og jordas fremtid. Nå har vi en sjelden mulighet til å skape et globalt rammeverk som kan få oss ut av naturkrisen, og mer natur er vårt beste forsvar mot klimaendringer, sier Andaur.

Håper på engasjement også i Norge
Flere kommuner og aktører rundt om i landet har meldt fra at de skal delta i markeringen i år, blant annet Holmenkollen skihopp, Det kongelige hoff, Grand Hotel Oslo, Den Norske Opera, Rockheim i Trondheim, Universitetet i Stavanger, samt Stavanger, Lillehammer og Vestby kommune.

Generalsekretæren håper at folk i Norge vil bruke Earth Hour til å slukke lyset for å sende et signal til norske myndigheter om at vi må ta umiddelbare grep.

– Jorden nærmer seg bristepunktet, og selv om mange politiske ledere deler denne bekymringen, er det fortsatt mye arbeid som gjenstår. Nå gjelder det å få på plass en ambisiøs og forpliktene naturavtale som skaper reelle endringer. Hvis vi ikke handler nå, risikerer vi at den globale gjennomsnittstemperaturen overstiger 1,5 grader så tidlig som i 2030, avslutter hun.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Offisiell Earth Hour film 2022Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

© WWF / Linda Manner
© WWF / Linda Manner
Last ned bilde

Lenker

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

Om WWF Verdens Naturfond 

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. WWF jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en fremtid der mennesker lever i harmoni med naturen. I Norge jobber WWF for å bevare naturverdier og naturmangfold i hav- og kystområder, i skogene, fjellet, innsjøer og i elver. WWF bruker mye tid på å påvirke norsk miljøpoltitikk og lovverk for å nå sine miljømål.  

Om Earth Hour
Det som startet som en liten markering arrangert av WWF i Sydney i 2007, har spredd seg til en global bevegelse for natur og miljø. Denne fellesdugnaden er en symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringene. Bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda. I 2021 ble Earth Hour markert i hele 192 land. Kampanjen har inspirert globale initiativer og bidratt til bevissthet, handling og endring av politikk. I Norge har WWF Verdens naturfond arrangert Earth Hour siden 2009.

Mer informasjon
Besøk www.earthour.no for å finne ut hva som skjer i Norge, og www.earthhour.org for å finne ut hva som skjer på Earth Hour på steder rundt om i verden.

Se årets offisielle Earth Hour-filmen.
Bildene fra Earth Hour 2021 finnes her.

Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom