Vestre

I dag åpner verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk på Magnor

Del

The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår, og fabrikken er et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyeffektiv produksjon. Magnor som allerede har en lang industrihistorie, har nå blitt en fabrikk og en turistattraksjon rikere.

The Plus ligger midt i den vakre skogen på Magnor.
The Plus ligger midt i den vakre skogen på Magnor.

- Dette er folkets fabrikk og vi gleder oss til å åpne dørene til The Plus, for lokalbefolkningen, nordmenn og resten av verden. Dette er ikke bare en merkedag for oss, men også for norsk fastlandsindustri og skandinavisk eksportsamarbeid, sier Stefan Tjust, konsernsjef i Vestre.

The Plus er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Bjarke Ingels Group BIG, som blant annet har tegnet Googles hovedkvarter og The Twist på Kistefos. Fabrikken er formet som et plusstegn og i hjertet av den finner man et stort opplevelsessenter for besøkende og publikum. Herfra skal 8 av 10 møbler som produseres eksporteres til det internasjonale markedet.

En ny standard for bærekraftig industri

Bærekraft og åpenhet har vært styrende for alle sider ved fabrikken, fra utformingen av arbeidsforhold til tilrettelegging for elektrifisert tungtransport og forvaltningen av skogsområdene rundt.

The Plus vil bli verdens første prosjekt av sitt slag som oppnår den aller høyeste miljøklassifiseringen i sertifiseringsordningen BREEAM, Outstanding. Fabrikken er bygget som et plusshus-prosjekt, noe som betyr at byggets energiforbruk er 60 prosent lavere enn tilsvarende konvensjonelle fabrikker, samtidig som det slipper ut 55 prosent mindre klimagasser enn sammenlignbare bygg. Tar man prosessutstyr med i sammenligningen, så er energibruket for The Plus redusert med hele 90 prosent.

- Vi beviser at det er mulig. Om vi kan, så kan flere. The Plus har som mål å inspirere andre til å sette i gang lignende prosjekter. Vi håper at The Plus kommer til å ha stor symbolkraft og gi betydelige ringvirkninger, både for norsk fastlandsindustri, eksport og skandinavisk samarbeid, sier Tjust.

Stjernearkiteter

– Sammen med Vestre har vi skapt en fabrikk som viser hele møbelproduksjonen for åpen scene. I stedet for å frykte industrispionasje, ønsker fabrikken å vise og dele sin kunnskap for å bidra til å akselerere den globale overgangen til bærekraftig produksjon. Utformet som et skjæringspunkt mellom en vei og en produksjonslinje, danner den et stort plusstegn som forbinder alle aspekter av produksjon, sier Bjarke Ingels, Founding Partner og Creative Director, BIG. 

The Plus er utviklet med en naturlig overføring fra logistikk til arkitektur. De fire produksjonsområdene, The Color Facotry, The Wood Factory, montering og lager, er plassert i de fire fabrikkvingene. I hjertet av The Plus ligger besøkssenteret, som er laget med spesielt tanke pål skolegrupper, studenter, bedrifter, organisasjoner og privatpersoner.

– Den radikale åpenheten inviterer besøkende og turgåere til å nyte hele skapelsesprosessen, samtidig som den gir Vestres team spenningen ved å jobbe midt i skogen. For oss er The Plus et krystallklart eksempel på Hedonistic Sustainability – som viser oss hvordan vår bærekraftige fremtid ikke bare vil være bedre for miljøet, men også vakrere å jobbe i og morsommere å besøke, avslutter Ingels.

Verdens øyne rettet mot Magnor 

- Det er utrolig fint å endelig kunne åpne dørene for alle som vil komme og se. Det føles godt å ha kommet i mål med dette omfattende prosjektet, på tross av pandemien så har vi fullført så og si etter planen. Det hadde vi aldri klart uten støtte fra alle de lokale leverandørene som har vært involvert i prosjektet, sier Stefan Tjust.

Konsernsjefen forteller at The Plus ikke bare vil trekke til seg turister. I årene som kommer håper han at fabrikken også vil bidra til at Magnor og Innlandet lokker til seg flere fremoverlente norske industribedrifter. Med beliggenhet rett ved Sverige har Magnor alltid vært et knutepunkt for industriutvikling på tvers av riksgrensen. 

- Her er det god plass til flere! 
 

For mer informasjon ta kontakt:

Stine Grøndahl Sesseng

Tlf 95 74 15 18

stine.gs@try.no

Ingeborg Tennes

Tlf: +47 941 686 658 

ingeborg@try.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

The Plus ligger midt i den vakre skogen på Magnor.
The Plus ligger midt i den vakre skogen på Magnor.
Last ned bilde
Konsernsjef i Vestre, Stefan Tjust
Konsernsjef i Vestre, Stefan Tjust
Last ned bilde
I hjertet av fabrikken ligger besøkssenteret.
I hjertet av fabrikken ligger besøkssenteret.
Last ned bilde

Om Vestre

Vestre
Vestre
Drammensveien 44A
0271 Oslo

https://vestre.com/no/

Om Vestre

Vestre har i en årrekke levert bærekraftige utemøbler til aktører over hele verden. Møbelprodusenten har i mer enn 70 år skapt sosiale møteplasser for millioner av mennesker. Alt fra Times Square i New York til havnepromenaden i Oslo er møblert med utemøblene fra Vestre. Selskapet har vokst til å bli Europas største utemøbelprodusent og er kjent for klimavennlig produksjon, holdbare produkter og nordisk design. Gjennom sine produkter bidrar Vestre til å skape sosiale møteplasser og arenaer for hverdagsdemokratiet.

Følg pressemeldinger fra Vestre

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vestre på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Vestre

Ny ledelse på plass i Vestre21.10.2021 16:20:59 CEST | Pressemelding

Et halvt år før The Plus, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk, åpner gikk daglig leder i Vestre Jan Christian Vestre over i ny jobb som næringsminister. Vestre har nå fått på plass en ny konsernsjef, Stefan Tjust. Og sammen med daglig leder for Oslo-kontoret Thomas Sund, partner Elisabeth Preus Vestre og arbeidende styreleder Kristoffer Vestre skal de fortsette selskapets arbeid for en grønn og sosialt ansvarlig møbelproduksjon.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom