Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I år er det lettere å kjøpe julegaver fra norske fengsler

Del

Med lanseringen av prisonmade.no har det aldri vært lettere å kjøpe varer og tjenester produsert i norske fengsler. Arbeidet i norske fengsler er et av de viktigste tilbudene man har til innsatte som ledd i rehabiliteringen. Nå opplever Kriminalomsorgen stor interesse for en rekke produkter i førjulstiden.

Kriminalomsorgen lanserte i høst nettsiden www.prisonmade.no. En nettside som samlet alle utsalgsstedene til norske fengsler på et sted.
Det har gjort det enklere for folk å kjøpe varer og tjenester som produseres i norske fengsler. Når du kjøper et produkt hos Prisonmade kjøper du ikke bare et fysisk objekt laget i et fengsel.
Produktene er et resultat av en rekke læringsprosesser hos den innsatte. Hovedproduktet er rehabilitering av mennesker som er i straffegjennomføring.

Prisonmade.no har gjort det lettere
Interessen for fengselsproduktene har vært stor i år, ifølge prosjektleder for prisonmade.no, Morten Skjærpe Knarrum. Han mener at lanseringen av nettsiden tidligere i høst har gjort det enklere for folk å vite hvor de skal gå for å kjøpe et produkt laget i norske fengsler.

«Tidligere var det mye forskjellige nettsider, facebookgrupper, via bekjente og oppslagstavler man forholdt seg til. Nå har vi fått samlet det på et sted, og det gjør det veldig mye lettere. Vi er også mye mer synlig ved nettsøk og i sosiale medier», forklarer Knarrum.

Flere studentbedrifter og større konsern har i høst tatt kontakt med Knarrum for å få til et samarbeid med enkelte fengsler for produksjon av unike produkter.

Rekordetterspørsel etter «Straffekaffe»
I Bjørgvin fengsel utenfor Bergen brennes det så mye kaffe de bare klarer. Bestillingene har rent inn de sist ukene, og over 1300 poser kaffe har allerede blitt solgt siden oktober. «Straffekaffe» er kaffe som brennes, kvernes og pakkes av innsatte og ansatte ved Bjørgvin fengsel. Som en del av arbeidsdriften i fengselet kan innsatte lære seg kaffefaget og utdanne seg til barrista.

Prosjektleder Morten Skjærpe Knarrum mener at suksessen til «Straffekaffe» har flere årsaker.

«Det er jo et produkt som har eksistert en stund, og som mange, spesielt i Bergensområdet, har et forhold til. Det jo også veldig god kaffe, som jeg tror mange har fått meg seg.
Vi ser at både privatpersoner og firmaer kjøper inn kaffe til julegaver i år, noe som er veldig positivt», forklarer Knarrum.

Nøkkelord

Kontakter

Aleksander Engborg Hage
Seniorrådgiver | Kriminalomsorgsdirektoratet | Kommunikasjonsstaben
E: aleksander.hage@kriminalomsorg.no | M: 936 30 111

Bilder

Om Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)
Solheimsgata 21
2000 Lillestrøm

404 38 800http://www.kriminalomsorgen.no

Følg pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom