Ticket Feriereiser

I 2020 er Colosseum det mest populære landemerket å besøke

Del

Mange drømmer om å oppleve verdens velkjente landemerker. Øverst på listen for 2020 havner Colusseum i Roma etterfulgt av Frihetsgudinnen i New York og Machu Picchu i Peru, ifølge Tickets siste Kantar Sifoundersøkelse.

- De fleste klassiske landemerkene i verden er ofte med på listen over drømmereisemål av en grunn. Magisk natur, mektige bygninger eller en blanding av begge deler gir en opplevelse utover det vanlige, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Colosseum er det landemerke som flest ønsker å besøke i 2020. Dette amfiteateret, som ble innviet i år 80 er et av de mest kjente byggverk i verden. Mange ønsker å kjenne på det historiske suset som omgir Colosseum og Forum Romanum når de besøker «den evige stad», Roma.

På andre plass kommer en at av verdens kanskje mest kjente landemerker – Frihetsgudinnen i New York som de aller fleste kjenner via utallige filmer og TV-serier. På de neste plassene finner vi Machu Picchu og Den kinesiske muren.

Hvilke landemerker som frister mest varierer med alderen. Aldersgruppen 18–29 år vil i større grad enn øvrige aldersgrupper besøke Frihetsgudinnen i New York (19 prosent), Machu Picchu i Peru (18 prosent) og den kinesiske muren (15 prosent). Reisende i aldersgruppen 60-79 år er de som har minst lyst til å se landemerker – noe som til en viss grad kan bero på at de, til forskjell fra de yngre, allerede har besøkt mange av disse kjente stedene.

Hvilke kjente landemerker vil du helst besøke i løpet av 2020?

 1. Colosseum, Roma (14 prosent)
 2. Frihetsgudinnen i New York (12 prosent)
 3. Machu Picchu, Peru (11 prosent)
 4. Den kinesiske muren, Kina (9 prosent)
 5. Eiffeltårnet, Paris (9 prosent)
 6. Big Ben, London (9 prosent)
 7. Golden Gate-broen, San Francisco (7 prosent)
 8. Sagrada Familia, Barcelona (7 prosent)
 9. Taj Mahal, India (7 prosent)
 10. Tempelbyen i Angor, Kambodsja, (7 prosent)
 11. Pyramidene i Egypt, (7 prosent)
 12. Vasiljikatedralen, Moskva (6 prosent)
 13. Det skjeve tårn i Pisa, (5 prosent)
 14. Ingen av de nevnte, (28 prosent)
 15. Usikker/ vet ikke, (13 prosent)

Kilde, Tickets Kantar Sifoundersøkelse, maks 3 svar mulig. Riksrepresentativt utvalg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

Tickets store trendrapport Ticket Collection: Spania er fortsatt det mest populære ferielandet4.12.2019 12:00:00 CETPressemelding

Sommerværet 2019 svarte nok ikke til forventningene for mange, og bestillingene av reiser økte med 28 prosent sammenliknet med fjorårets varme sommer. Før denne vinteren er bestillingen på linje med foregående år, og mange passer på å utnytte en fordelaktig jule- og nyttårshelg for å få en ekstra lang ferie og dermed kunne reise lengre bort. Spania er også denne vinteren det mest bestilte ferielandet – en posisjon landet med Kanariøyene i spissen har hatt i flere tiår. Dette viser Tickets store trendrapport, Ticket Collection, om vinterens reiser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom