Hynion

Hynion utvider virksomheten i Sverige

Del

Hynion har inngått avtale om å overta drift og eierskap av hydrogenstasjonen på Arlanda lufthavn i Stockholm fra Linde (tidligere AGA). Stasjonen vil styrke Hynions tilstedeværelse i Sverige og levere på selskapets strategi om å drive hydrogenstasjoner i og rundt de store byene i Skandinavia.

Hydrogenstasjonen på Arlanda lufthavn i Stockholm
Hydrogenstasjonen på Arlanda lufthavn i Stockholm

- Hynion er svært tilfreds med å overta en veldrevet og operativ stasjon i Stockholm. Vi vil utvikle aktivitetene på Arlanda og i Stockholm-området for å kvalifisere hydrogen som et utslippsfritt drivstoff, sier Ulf Hafseld, administrerende direktør i Hynion AS.

Stasjonen betjener i dag en mindre flåte med taxier og hydrogenbiler i regionen.

- Stasjonen ligger sentralt på Arlanda flyplass, godt plassert for de store taxiflåtene som besøker flyplassen. Vi har som mål å øke aktiviteten på stasjonen ytterligere, sier Slavica Djuric, administrerende direktør i Hynion Sverige.

- Vi er overbevist om at Hynion er en profesjonell og dedikert operatør, godt egnet til å drive hydrogenstasjoner i denne tidlige fasen av markedsutviklingen. Linde vil fortsette å levere hydrogen til stasjonen. Vi vil opprettholde vårt sterke fokus på hydrogen og avkarbonisering i industri og tungtransport, sier Olof Källgren, administrerende direktør for salg og markedsføring i Linde Nord-Europa.

- Hynion har utviklet stasjonen på Høvik utenfor Oslo til en stasjon med svært høy pålitelighet slik at hydrogen drivstoff alltid kan være tilgjengelig for tidligbrukerne. Vi vil nå utvikle våre stasjoner og forsyningsløsninger i Göteborg og Stockholm for å sikre at innbyggerne i Sveriges største byer også får en pålitelig forsyning av hydrogen til kjøretøyene sine, avslutter Ulf Hafseld.

Kontaktinfo:

Ulf Hafseld, adm. dir. Hynion: +47 908 94 153, uh@hynion.com

Slavica Djuric, adm. Dir. Hynion Sverige AB, +46 73 072 6076, sd@hynion.com

Bilder

Hydrogenstasjonen på Arlanda lufthavn i Stockholm
Hydrogenstasjonen på Arlanda lufthavn i Stockholm
Last ned bilde

Om Hynion

Hynion
Hynion
Sandviksveien 17
1363 Høvik

https://www.hynion.com/no/

Hynion bygger og driver hydrogenstasjoner i og rundt de største byene i Skandinavia. Selskapet bygger på erfaringer fra de siste 20 årene, blant annet med verdensledende prosjekter som HyNor, CUTE, Utsira vind/hydrogen, CEP Berlin, SHHP, NewBusFuel og H2ME for å nevne noen. Ledelsen i selskapet besitter også lang erfaring i etablering og drift av oppstartsselskap, samt årelang erfaring fra bilbransjen.

Følg pressemeldinger fra Hynion

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hynion på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hynion