Hynion

Hydrogenselskapet Hynion notert på Euronext Growth

Del

Hynion AS blir i dag notert på Euronext Growth Oslo med tickerkoden «HYN» og gir dermed investorer en mulighet til å investere i et hydrogenmarked med kraftig forventet vekst.

– Noteringen på Euronext Growth gir oss større tyngde når vi skal vokse og etablere flere hydrogenstasjoner i og rundt de store byene i Skandinavia og etter hvert andre land i Europa, sier Ulf Hafseld, adm. direktør i Hynion AS.

– Investorer som er interessert i hydrogen som megatrend får her en mulighet til å investere i en hydrogenvirksomhet som allerede er operativ, som er basert på gjennomprøvd teknologi, og som kan skaleres opp i takt med at markedet modnes, sier Hafseld.

Hynion driver i dag Norges eneste offentlige hydrogenstasjon, på Høvik i Bærum. I tillegg planlegger Hynion i løpet av første halvår å åpne hydrogenstasjoner i Gøteborg og Porsgrunn. Det planlegges åtte hydrogenstasjoner i Norge og Sverige i løpet av 2022. På litt lengre sikt har Hynion ambisjoner om å etablere et nettverk med rundt 30 hydrogenstasjoner i Skandinavia og Nord-Europa.

– I Norge har satsingen på elbil vært bra for privatbilismen, men for å redusere utslippene fra transportsektoren ytterligere, må man også utvikle nullutslippsløsninger for næringstransporten. Her vil hydrogen spille en nøkkelrolle på grunn av lavere vekt og rask fylling, sier Hafseld.

Det pågår samtaler med flere transportaktører for å legge til rette for bruk av hydrogen som drivstoff.

Hynion er etablert av fagpersoner som har 20 års erfaring med å designe, bygge og drive trygge hydrogenstasjoner. Teknologien har gjennom mer enn 15 år levert meget god driftsregularitet og vist seg som en sikker teknologisk løsning.   

Arctic Securities AS har vært selskapets finansielle rådgiver i forbindelse med noteringen på Euronext Growth, mens Advokatfirmaet Schjødt AS har bistått som juridisk rådgiver. I forkant av noteringen hentet selskapet inn 60 millioner i ny egenkapital gjennom en rettet emisjon der Luxor Capital Group var største tegner i emisjonen.

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktinfo:
Ulf Hafseld, adm. dir. Hynion: 908 94 153, uh@hynion.com

Bilder

Lenker

Om Hynion

Hynion
Hynion
Sandviksveien 17
1363 Høvik

https://www.hynion.com/no/

Hynion bygger hydrogenstasjoner i og rundt de største byene i Skandinavia. Selskapet bygger på erfaringer fra de siste 20 årene, blant annet med verdensledende prosjekter som HyNor, CUTE, Utsira vind/hydrogen, CEP Berlin, SHHP, NewBusFuel og H2ME for å nevne noen. Ledelsen i selskapet besitter også lang erfaring i etablering og drift av oppstartsselskap, samt årelang erfaring fra bilbransjen.

Følg pressemeldinger fra Hynion

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hynion på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hynion