Fafo

Hvordan få til bedre integrering av arbeidsinnvandrere?

Del
Arbeidsinnvandrere fra EØS skal i utgangspunktet «klare seg selv». Gruppen opplever likevel en rekke problemer i norsk arbeids- og samfunnsliv. Med utgangspunkt i en fersk offentlig utredning, inviterer Fafo til et seminar for å diskutere arbeidsinnvandrernes situasjon og hva vi bør gjøre for en bedre integrering.
Illustrasjon: Colourbox.vom
Illustrasjon: Colourbox.vom

Til å diskutere hvordan dette kan bedres i arbeidslivet har vi fått med oss Justyna Skarø som er tillitsvalgt i Fellesforbundet, Ewa Sapieżyńska, sosiolog og forfatter samt Jonas Bals, rådgiver i LO.

Til å snakke om hvordan man kan få arbeidsinnvandrere til å delta mer aktivt i sivilsamfunnet har vi fått med oss Sylwia Balawender som er leder av Polsk-norsk forening Razem=Sammen. Vi snakker også med Zoja Ghimire, prosjektleder for 'Polsk Dialog', Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet og Dominik Wojtyczka, menighetsrådsleder, St. Hallvard menighet.

Vi får innledninger fra Arnfinn H. Midtbøen som er leder av Arbeidsinnvandrerutvalget og tildaglig har sitt virke som professor ved Universitetet i Oslo (UiO). 

Seniorforsker ved Fafo,Anne Mette Ødegård deltar i samtalene og ordstyrer for dagen er Sissel C. Trygstad, forskningssjef ved Fafo. 

Seminaret kan følges ved å møte opp i Fafos auditorium eller man kan følge med direkte på Fafos Youtube-kanal. Det hele starter tirsdag 7. februar kl. 14.00 og varer til 16.00. 

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Direktesending fra Fafos youtubekanal, Fafo-tv

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Colourbox.vom
Illustrasjon: Colourbox.vom
Last ned bilde

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no

Følg pressemeldinger fra Fafo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fafo

Rapportlansering: Personvern under press i et digitalisert arbeidsliv13.3.2023 09:59:53 CET | Presseinvitasjon

Norsk arbeidsliv tar i bruk stadig flere digitale løsninger og teknologier. Digitaliseringen har en rekke fordeler både for virksomhetene og de ansatte. Samtidig kan det føre til mer inngripende overvåkning og kontroll. Tirsdag 14. mars kl. 08.30 lanserer Fafo en rapport med nye tall om digitalisering, ansattes personvern og tillitsvalgtes medvirkning når ny digital teknologi innføres.

Evaluerering av kvaliteten på norske asylintervjuer1.3.2023 16:18:52 CET | Presseinvitasjon

Asylintervjuet har avgjørende betydning for asylsøkerens mulighet for beskyttelse. Fafo har på oppdrag fra Utlendingsdirektoratet (UDI), evaluert kvaliteten på asylintervjuene. Forskerne finner stor variasjon i hvordan disse intervjuene gjennomføres. På et seminar torsdag 2. mars presenteres den nye rapporten, og vi inviterer til diskusjon: Hva må gjøres under asylintervjuet for at alle asylsøkere skal ha like muligheter til å få sin sak vurdert?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom