Ticket Feriereiser

Hvor viktig er valg av flyselskap når vi bestiller reiser?

Del

En majoritet av nordmenn synes at valg av flyselskap er viktig når de skal bestille ferien sin. Totalt oppgir 57 prosent at det er veldig eller ganske viktig hvilket flyselskap de velger å reise med, i følge Tickets siste Kantar Sifo undersøkelse.

- Mange er veldig prisbevisste når de søker etter flybilletter, men likevel er det mange som velger bort flyselskap som de ikke har tillit til. I en sterkt konkurranseutsatt bransje er kundenes oppfatning av varemerket viktig, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Norge er et interessant marked for mange internasjonale flyselskap. Eksisterende selskap lanserer nye flyruter, og flere nye aktører ser på lansering av nye ruter først og fremst fra Oslo Lufthavn. Konkurransen er beinhard – lave priser frister mange, men flyselskapets varemerke og den tilliten som varemerket har blant nordmenn er av stor betydning.

10 prosent synes at valg av flyselskap er veldig viktig når de skal reise på ferie til utlandet, og velger aktivt bort flyselskap som de enten tidligere har hatt dårlig erfaring med eller ikke har hørt om eller lest gode anmeldelser på. Ytterligere 47 prosent oppgir at valg av flyselskap er ganske viktig, og søker seg aktivt til selskap de har tillit til.

- Det er ikke bare gode eller dårlige anmeldelser som påvirker de som skal reise. Det at de i det hele tatt kjenner til det aktuelle flyselskapet spiller en stor rolle. Dette gjør at mange, for nordmenn, mindre kjente flyselskap, for eksempel fra Midtøsten, har en lenger vei å gå for å tiltrekke seg kunder, sier Ellen Wolff Andresen.

De som bor i Oslo/Akershus og Indre Østlandet synes i større grad at valg av flyselskap er veldig viktig (13 %) i forhold resten av landet. Kvinner mener valg av flyselskap er veldig/ganske viktig (61 %) mot menn (46 %).

Hvor viktig er valg av flyselskap for deg når du skal reise på en ferie utenlands?

  1. Veldig viktig, 10 prosent
  2. Ganske viktig, 47 prosent
  3. Ganske uviktig, 28 prosent
  4. Helt uviktig, 8 prosent
  5. Usikker/vet ikke, 7 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom