Fremtind

Hvor du bor forteller hvordan du sikrer boligen i sommer

Del

Det er store forskjeller i hvor godt nordmenn sikrer boligen sin før de drar på ferie. Én av fire gjør ikke ekstra tiltak i det hele tatt. – Få boligen til å se bebodd ut.

Denne sommeren er det ekstra viktig å få boligen din til å se bebodd ut når du reiser på ferie. Foto: Fremtind.
Denne sommeren er det ekstra viktig å få boligen din til å se bebodd ut når du reiser på ferie. Foto: Fremtind.

Det viser en fersk spørreundersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. 

– Det er flere grep du kan gjøre for å unngå innbrudd når du er borte i ferien. Sett inn eller lås fast sykler, hagemøbler og grill, og fjern alle redskaper som kan brukes som innbruddsverktøy, råder skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen registrerte 15 prosent færre innbrudd i hus og hytter under pandemien.  

Nå som grensene er åpne igjen og mange skal reise bort, forventer vi at antall tyverier og innbrudd kommer tilbake på det samme nivået som før pandemien. Derfor er det ekstra viktig å sikre boligen din før du tar ferie, sier Hofstad-Nielsen.

Trøndelag gjør færrest tiltak

Det vanligste tiltaket vi gjør er å få naboen til å se til huset mens vi er bortreist. Samtidig er det over én million nordmenn som ikke gjør ekstra tiltak utover å løse døren som vanlig. Det er folk Trøndelag som i størst grad oppgir dette. 

Ifølge undersøkelsen er det innbyggerne i Viken som gjør flest tiltak for å sikre huset mot innbrudd når de er på ferie. De som bor i Troms og Finnmark gjør minst. 

Det er også få nordlendinger som har boligalarm. Kun 15 prosent i de nordligste fylkene oppgir at de bruker alarm, i motsetning til i Oslo og Viken hvor 37 prosent oppgir at de bruker dette. 

Innbruddsalarm knyttet til alarmsentral gir god beskyttelse, og tyvene går gjerne forbi boliger med innbruddsalarm, sier skadeforebyggeren.
 

Innlandet best på nabohjelp

42 prosent av hedmarkingene oppgir at de får hjelp av naboen når de selv er på ferie. I motsatt ende er det kun 18 prosent som får hjelp av naboen i Oslo. 

 – Godt naboskap er både hyggelig og viktig, men enda viktigere er det å få boligen til å se bebodd ut. La gardinene være fratrukket, sett på tidsur på noen lamper og en radio, la skoene stå på trappen og parker en bil utenfor boligen om du har mulighet til det, sier Hofstad-Nielsen.
  

Dette bør du gjøre før du drar på ferie:

  • Be naboen ta inn avisene og kaste litt søppel i søppelkassen din. 
  • Få boligen til å se bebodd ut. La gardinene være fratrukket, sett på tidsur på noen lamper og en radio, la skoene stå på trappen og parker en bil utenfor boligen om du har mulighet til det. 
  • Sørg for å ha lås og sikring som holder mål. Oppgrader låsene i alle ytterdører til FG-godkjente låser. Lukk og lås garasjeporten. Sett inn sportsutstyr, grillen og hagemøbler. 
  • Ikke gi tyvene innbruddsverktøy. Sørg for å låse inn verktøy og hageredskap som kan brukes som innbruddsverktøy. Det samme gjelder for stigen. 
  • Innbruddsalarm knyttet til alarmsentral gir god beskyttelse. Tyvene går gjerne forbi boliger med innbruddsalarm. God merking om at boligen har alarm er viktig. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Denne sommeren er det ekstra viktig å få boligen din til å se bebodd ut når du reiser på ferie. Foto: Fremtind.
Denne sommeren er det ekstra viktig å få boligen din til å se bebodd ut når du reiser på ferie. Foto: Fremtind.
Last ned bilde
Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.
Skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind.
Last ned bilde

Om Fremtind

Fremtind
Fremtind
Postboks 778 Sentrum
0106 Oslo

http://www.fremtind.no

Fremtind – størst på forsikring i bank

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB, og er et av Norges største forsikringsselskap.

Vår oppgave er å hjelpe og motivere deg til å ta vare på deg selv, tingene dine og de du er glad i, og vi skal være der når det trengs. Vi jobber med å finne nye og smarte løsninger, som gjør hverdagen din enklere og tryggere.

Fremtind Service er et datterselskap av Fremtind. De utsteder bombrikker til kjøretøy og krever inn penger for bompasseringen. Ønsker du å komme i kontakt med Fremtind Service finner du kontaktinformasjon her.

Følg pressemeldinger fra Fremtind

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fremtind på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fremtind

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom