Forbrukslån.no

Hvilke lånetyper passer når du skal pusse opp?

Del

Mange byggevarehus melder om økt salg under korona-krisen. Nordmenn må holde seg hjemme, og bruker tiden til å gjøre utbedringer. I tillegg har vi fått beskjed om å jobbe hjemmefra. Da kan en oppussing gi en etterlengtet kontorplass hjemme. Oppussing kan være alt fra et nytt malingsstrøk til påbygg og rehabilitering.

MANGE PUSSER OPP:  Å innrede et lite hjemmekontor kan være en fornuftig investering også på lengre sikt. Foto: Istockphoto.
MANGE PUSSER OPP: Å innrede et lite hjemmekontor kan være en fornuftig investering også på lengre sikt. Foto: Istockphoto.

Fra garderobe til kontorplass

Under korona-krisen har mange måttet jobbe hjemmefra, og må det fortsatt. I det lange løp blir man lei av å sitte med PC-en ved kjøkkenbordet. Imidlertid bor mange i leiligheter eller rekkehus som ikke så lett gir mulighet for utvidelse av arealet. Likevel kan mye gjøres innenfor de kvadratmeterne man har.

Hvis du har et «walk-in closet» eller garderoberom så kan det utnyttes. Gå gjennom hva som er der, og kvitt deg med det du ikke bruker. Deretter kan det godt hende du får plass til et lite skrivebord. Hvis du ikke har en garderobe å ta av, så kanskje du har en krok i gangen eller stua, eller under en trapp? Det skal faktisk ikke mye areal til for å lage en kontorplass.

Kontoret trenger ikke nødvendigvis et vindu. Imidlertid er det viktig er at du sørger for godt med lys. Hvis du i tillegg setter inn noen grønne planter, og gjerne et oppmuntrende bilde, så har du et funksjonelt og trivelig hjemmekontor!

Ikke begrens deg til varehusene

Ikea, og andre varehus, har spesialisert seg på å selge møbler som skal ta liten plass. Imidlertid er det ingen grunn til å begrense seg til varehus-løsninger når du skal finne smarte møbler. Hvis du vil gjøre oppussingen billig kan du finne mange gode, brukte møbler på internett.

Et gammelt nattbord kan for eksempel få lengre bein og bli til et lite skrivebord. To nattbord satt oppå hverandre kan bli til en minikommode til oppbevaring av papirer og andre kontorting.

Bruk farger

Hvis du går for en miljøbevisst løsning med å gjenbruke gamle møbler kan du raskt friske de opp med nye farger. På nettsiden til Quick Bengalack kan du lese tips om fargebruk på hjemmekontoret.

Husk at en stor fordel med å jobbe hjemmefra er at du selv bestemmer hvordan det skal se ut.

Interiørarkitekt

Hvis du vil legge litt mer penger i endringen kan det være lurt å kontakte en interiørarkitekt og en snekker. Selv om det i utgangspunktet vil koste noe mer, så vil du kunne få løsninger som er mer langsiktige, og spesialtilpasset din bolig.

På lengre sikt vil det dessuten kunne øke verdien på boligen din. Og ikke minst, du vil få en løsning som umiddelbart vil kunne øke livskvaliteten din.

Hjemmekontor også på lang sikt

Behovet for hjemmekontor kom brått på de fleste da korona-pandemien bredte om seg. At det skulle vare så lenge som det nå har gjort visste vi heller ikke.

Det som nå blir mer og mer tydelig er at hjemmekontor er noe som er kommet for å bli, også etter at pandemien er over. Selv om vi går tilbake til utekontorene, så vil mange fortsette å ha delvis hjemmekontor. Derfor kan det å innrede en liten arbeidsplass hjemme være en fornuftig investering også på lang sikt.

Finn riktig type lån

Dersom du ikke har tilstrekkelige oppsparte midler til den oppussingen eller rehabiliteringen du ønsker deg, så kan et forbrukslån være en god løsning. På nettsiden Forbrukslån.no/lånetyper/ kan du lese om ulike lånetyper, og finne det som passer deg.

Dersom du setter opp et budsjett over privatøkonomien din, og en realistisk nedbetalingsplan, kan du holde god kontroll på utgiftene.

Det lånet koster deg må du regne som en del av kostnaden ved å få en bedre bolig. På nettsiden Forbrukslån.no kan du lese om hvordan du kan sørge for at denne kostnaden bli lavest mulig.

Søk lån mange steder

Det viktigste rådet for å få best mulig rentebetingelser er å søke lån fra mange banker samtidig. Da mottar du mange tilbud. Det gjør det lett å sammenligne, og velge det lånet som har best betingelser.

På nettsiden Forbrukslån.no finner du oversikt over en rekke banker og låneagenter. Derfra kan du da med noen enkle trinn søke lån fra mange tilbydere. Det er både gratis og uforpliktende å søke om lån.

Når du mottar tilbud er det enkelt å sammenligne de, og velge det med best rentebetingelser. På den samme nettsiden kan du også finne lånekalkulator som hjelper deg med å regne ut hvor mye et lån vil koste deg i måneden.

På den måten kan du sette opp et budsjett og en nedbetalingsplan, og beholde kontroll over økonomien både under oppussingen og etterpå.

Bilder

MANGE PUSSER OPP:  Å innrede et lite hjemmekontor kan være en fornuftig investering også på lengre sikt. Foto: Istockphoto.
MANGE PUSSER OPP: Å innrede et lite hjemmekontor kan være en fornuftig investering også på lengre sikt. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Forbrukslån.no

Forbrukslån.no
Forbrukslån.noForbrukslån.no er en portal for sammenligning og vurdering av lån uten sikkerhet, inklusive refinansieringslån. Her kan besøkende finne nøkkeltall knyttet til rentenivå, aldersgrenser, inntektskrav og lignende. 

Følg saker fra Forbrukslån.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbrukslån.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forbrukslån.no