Refinansiere.net

Hvilke kostnader er det ved lån til refinansiering

Del

Det gis ofte råd om å refinansiere, enten for å få lavere rente på et lån, eller for å samle mange små lån i et, mer oversiktlig, lån. Men hvilke kostnader medfører det egentlig å refinansiere? Her viser vi deg hvordan du sørger for å gjøre det på rimeligst mulig måte.

DU KAN SPARE PENGER PÅ Å REFINANSIERE: Her viser vi deg hvordan du gjør det på billigste måte. Foto: Istockphoto.
DU KAN SPARE PENGER PÅ Å REFINANSIERE: Her viser vi deg hvordan du gjør det på billigste måte. Foto: Istockphoto.

Hvor mye kan du spare?

Utgangspunktet for å refinansiere er å spare penger. Imidlertid er det flere forhold som påvirker akkurat hvor mye du sparer på det. En ting er forskjellen på renten du betaler i dag, og den du får ved en eventuell refinansiering. En annen sak er tilleggskostnadene på det gamle og det nye lånet. Det som påvirker kostnadene blir da:

  • Hvor stor gjelden er
  • Renteforskjellen
  • Antall gebyrer

Hvor stor er gjelden

I utgangspunktet er det mer å spare på å refinansiere jo større gjelden din er.

Det kommer av at en lavere rente vil gi større utslag på et større beløp. Når det er sagt så vil det ofte være relativt mye å spare også på å refinansiere mindre lån. Ikke minst er det tilfelle hvis du har flere ulike smålån. Hvis du samler de vil du kunne få tilbud om en lavere rente, simpelthen fordi bankene som regel tilbyr lavere rente ved et høyere lånebeløp.

Renteforskjellen

Renten vil utgjøre den største forskjellen. SmartePenger.no hevder at den bør være av en viss størrelse for at det skal lønne seg å refinansiere. Imidlertid betyr ikke det at forskjellen må være veldig stor. Selv små endringer kan utgjøre store forskjeller hvis et lån går over mange måneder og år.

Når du da får lavere rente, betaler du mindre hver måned. Da har du også mer å rutte med, og vil kanskje kunne betale ned større avdrag på lånet ditt. Da blir igjen det rentebærende beløpet mindre, raskere. På den måten kan du klare å betale ned hele lånet raskere enn du opprinnelig hadde planlagt.

Antall gebyrer

Generelt kan man si at dersom du refinansierer for å samle flere små lån til ett litt større lån er det svært stor sjanse for at kostnadene blir mindre. Det er fordi du da slipper å betale gebyr på flere låne-innbetalinger hver måned. Du slipper unna med å betale kun ett.

Du vil i en del tilfeller måtte regne med et etableringsgebyr for å refinansiere, men de er sjelden veldig høye. Likevel er det viktig å finne det rette lånet når du først setter i gang å refinansiere, så du slipper å gjøre det flere ganger.

Hvordan få best mulig refinansiering

Det beste lånet er det som samlet sett er billigst for deg. For å være sikker på at du finner det må du søke til mange banker samtidig. Den enkleste måten å gjøre det på er gjennom en låneagent, som sender søknaden for deg til en rekke banker.

Du kan lese mer informasjon om det på Refinansiere.net. Der er det oversikt over en rekke finansieringsinstitusjoner, samt artikler med råd og informasjon om lån og refinansiering.

Å bruke en låneagent er gratis for deg. Det er dessuten uforpliktende og enkelt.

Når bankene mottar søknadene vurderer de deg individuelt, og sender deg et tilbud. Da kan du i ro og mak vurdere tilbudet. Husk da å se på totalkostnadene for hele nedbetalingstiden, inkludert alle gebyrer. Så godtar du det beste tilbudet. Først da har du inngått en forpliktelse.

Nedbetale raskere

Husk at du alltid står fritt til å betale ned lånet raskere enn først planlagt i den opprinnelige nedbetalingsplanen. Du har også mulighet betale inn hele lånet hvis du kan og vil.

Dette bør du ha med i vurderingen når du skal refinansiere. Kanskje du har fått ekstra inntekter som setter deg i stand til å betale større deler av lånet? Tenk nøye over hele privatøkonomien din før du bestemmer deg for hvilket beløp du har behov for å låne til refinansieringen.

Med en god nedbetalingsplan vil en refinansiering kunne gi deg både bedre økonomi, og bedre oversikt over privatøkonomien.

Bilder

DU KAN SPARE PENGER PÅ Å REFINANSIERE: Her viser vi deg hvordan du gjør det på billigste måte. Foto: Istockphoto.
DU KAN SPARE PENGER PÅ Å REFINANSIERE: Her viser vi deg hvordan du gjør det på billigste måte. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Refinansiere.net

Refinansiere.net er en uavhengig aktør for sammenligning og testing av tilbydere av refinansiering. Nettsidens mål er å gjøre det enklere å sammenligne refinansieringsmuligheter og dermed finne det beste tilbudet. Nettsiden har også oppdaterte tips og artikler innen emnet.

Refinansiere.net tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det linkes til. Vi tar også forbehold om at nettsiden kan inneholde feil.

Følg pressemeldinger fra Refinansiere.net

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Refinansiere.net på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Refinansiere.net

Lån til refinansiering når du har medlåntaker26.2.2021 11:00:00 CET | Aktuelt

Endringer i livssituasjonen din vil ofte også påvirke økonomien din. Det gjelder både dersom du flytter sammen med en livsledsager, eller du skiller lag med en. Når livet endrer seg brått er gjerne ikke økonomi det første man tenker på. Likevel bør man finne tid til å gjøre noen økonomiske vurderinger. Her gir vi deg råd om det å refinansiere gjeld sammen med en medlåntaker, slik at du kan gjøre det enkelt og trygt.