Ticket Feriereiser

Hver femte planlegger å reise på flere utenlandsreiser i år enn i fjor

Del

20 prosent av oss planlegger å reise på flere feriereiser utenlands i år sammenliknet med i 2018. Den viktigste grunnen til dette er en større lyst til å oppdage verden. 25 prosent vil derimot reise på færre utenlandsreiser i år, først og fremst fordi de håper på en varm sommer. Dette viser Tickets Kantar Sifo undersøkelse.

Bali, Indonesia
Bali, Indonesia

-       I løpet av de i siste årene har vi sett en trend til å ville oppleve så mye som mulig i løpet av en utenlandsferie. Selv om det finnes mye å oppdage i Norge så etterspør mange også spennende kulturer, mat fra andre kjøkken og opplevelser som bare et annet land kan gi, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

 Mange planlegger å reise på flere utenlandsferier i 2019 sammen liknet med fjor året. Grunnene til dette kan være mange, men viktigst er lysten til å se og oppdage nye, spennende steder og møte mennesker fra andre kulturer. 16 prosent av de som planlegger å reise mer oppgir at det er på grunn av forandringer i arbeidssituasjonen som gjør at de har mulighet til å reise mer, like mange oppgir at det er på grunn av endring i familiesituasjonen. Bare 1 prosent sier at de planlegger flere reiser fordi de har arvet eller vunnet penger slik at de har fått bedre råd som åpner opp for flere reiser.

Det er derimot flere som vil gjennomføre færre reiser i 2019 (25 prosent). De viktigste grunnene er at de satser på en like varm sommer som i 2018 og at arbeidssituasjonen ikke tillater det (15 % på begge). 13 prosent oppgir at de ikke vil reise like mye på grunn av miljøpåvirkningen, mens 12 prosent sier endring i inntekt er viktigste grunn til nedgangen.

Hvorfor planlegger du å gjennomføre flere utenlandsreiser i 2019 jamført med 2018?

  1. Økt lyst til å oppdage verden, 28 prosent
  2. Min familiesituasjon, 16 prosent
  3. Min arbeidssituasjon, 16 prosent
  4. Endring av inntekter, 11 prosent
  5. Min egen helse, 8 prosent
  6. Familiens/andre næres helse, 5 prosent
  7. Fått penger (arv, lottogevinst etc), 1 prosent
  8. Annen grunn, 21 prosent
  9. Usikker/vet ikke, 12 prosent

 

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, de respondenter som har oppgitt at de planlegger flere utenlandsreiser i år sammenliknet med i fjor.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bali, Indonesia
Bali, Indonesia
Last ned bilde

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

Tickets store trendrapport Ticket Collection: Spania er fortsatt det mest populære ferielandet4.12.2019 12:00:00 CETPressemelding

Sommerværet 2019 svarte nok ikke til forventningene for mange, og bestillingene av reiser økte med 28 prosent sammenliknet med fjorårets varme sommer. Før denne vinteren er bestillingen på linje med foregående år, og mange passer på å utnytte en fordelaktig jule- og nyttårshelg for å få en ekstra lang ferie og dermed kunne reise lengre bort. Spania er også denne vinteren det mest bestilte ferielandet – en posisjon landet med Kanariøyene i spissen har hatt i flere tiår. Dette viser Tickets store trendrapport, Ticket Collection, om vinterens reiser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom