Frivillighet Norge

Hvem er best på frivillighet i Norge?

Del

I Norge deltar over 60% av befolkningen med frivillig innsats. Dette gjør Norge til verdens mest frivillige land. Hvem er norgesmester i frivillighet?

Prisvinnere på Frivillighetens dag 2018. Foto: Carl Fredrik Salicath
Prisvinnere på Frivillighetens dag 2018. Foto: Carl Fredrik Salicath

Svært mange nordmenn bidrar med frivillig innsats. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med Frivillighetsprisen, som deles ut til noen som har utmerket seg med sin frivillige innsats.

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Vinnerne er utrettelige ildsjeler som står på dag ut og dag inn, uten å spørre om annerkjennelse eller belønning. Vi vil løfte disse hverdagsheltene frem. Uten dem stopper Norge, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Foreslå din kandidat på frivillighetensdag.no. Nominasjonsfristen er 15. september. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Frivillighet for alle

Frivillighet Norge er opptatt av å få nye hoder og hender inn i frivilligheten. Ifølge en undersøkelse fra 2018 sier hele 63% av nordmenn at de ikke har blitt forsøkt rekruttert til frivillig innsats det siste året. Videre sier halvparten av de som ikke er frivillige at de kunne tenkt seg å gjøre en frivillig innsats for en aktivitet eller sak de er opptatt av. 

Frivillighet Norge har opprettet prisen Årets nykommer i frivilligheten for å verdsette engasjement og frivillig innsats fra de nye frivillige. 

– Terskelen skal være lav for å bli aktiv i en frivillig organisasjon. Vi ønsker å inspirere flere til å finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av det frivillige felleskapet og å spille en viktig rolle i andres liv, sier Slotterøy Johnsen.

Les mer om Årets nykommer i frivilligheten her og nominer en kandidat som har blitt frivillig etter 1. august 2018 her

Vil du delta i frivillig aktivitet eller trenger du frivillige?

Gå inn på Frivillighet Norges portal frivillig.no, hvor organisasjonene kan legge ut sine frivillige oppdrag og frivillige kan finne ledige oppdrag i sitt nærområde.

Kontakter

Bilder

Prisvinnere på Frivillighetens dag 2018. Foto: Carl Fredrik Salicath
Prisvinnere på Frivillighetens dag 2018. Foto: Carl Fredrik Salicath
Last ned bilde
Penelope Lea fra Miljøagentene vant Frivillighetsprisen i 2018. Foto: Carl Fredrik Salicath
Penelope Lea fra Miljøagentene vant Frivillighetsprisen i 2018. Foto: Carl Fredrik Salicath
Last ned bilde

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg saker fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom