Huseierne

Huseierne: Forutsetter at ny nettleie ikke innføres

Del

Huseierne er glade for at flertallet på Stortinget nå utsetter ny nettleiemodell fra 1. januar. - Vi forventer at alle nettselskapene viderefører dagens prismodell og ikke utnytter smutthullene som finnes i dagens regelverk. Å overkjøre politiske vedtak og den massive motstanden vil være svært arrogant og vil ytterligere svekke tilliten til en bransje hvor tilliten allerede er tynnslitt, sier energipolitisk rådgiver Linda Ørstavik Öberg i Huseierne.

Linda Ørstavik Öberg, energipolitisk rådgiver i Huseierne. (Foto: C.Y. Vibe/Huseierne)
Linda Ørstavik Öberg, energipolitisk rådgiver i Huseierne. (Foto: C.Y. Vibe/Huseierne)

Regjeringspartiene og SV ble i strømavtalen 17. desember blant annet enige om å utsette innføringen av ny nettleie. Dette er meget gledelig, mener Huseierne:

- Det er bra at forbrukerstemmen er lyttet til og at regjeringspartiene sammen med SV nå utsetter innføringen av ny nettleiemodell fra 1. januar, sier Linda Ørstavik Öberg, energipolitisk rådgiver i Huseierne.

- Nå er det viktig at myndighetene og nettselskapene i samarbeid med oss forbrukerinteressene, utformer en modell som ivaretar både målet om en forståelig modell for strømkundene, samt bedre utnyttelse av strømnettet, fortsetter hun.

Forventer videreføring av dagens modell.

Huseierne forventer nå at nettselskapene lojalt følger opp den politiske viljen:

- Vi forventer at alle nettselskapene viderefører dagens prismodell og ikke utnytter smutthullene som finnes i dagens regelverk. Å overkjøre politiske vedtak og den massive motstanden vil være svært arrogant og vil ytterligere svekke tilliten til en bransje hvor tilliten allerede er tynnslitt, sier Linda Ørstavik Öberg i Huseierne.

- Nettselskapene har all mulighet til å endre dette nå, dette handler kun om vilje. Hvis de i desember kan sende ut nye priser og modeller til strømkundene med forventninger om at de kan tilpasse seg i løpet av noen uker – så bør også nettselskapene fint klare å gå tilbake til eller fortsette litt til med den gamle modellen, sier Linda Ørstavik Öberg i Huseierne.

Ønsker en forståelig modell

Vi har alle samme mål om bedre utnyttelse av strømnettet , men denne modellen er ikke formålstjenlig.

Huseierne er enig om målet om bedre utnyttelse av strømnettet, men mener at den nye modellen som er foreslått ikke er formålstjenelig, blant annet fordi den er vanskelig å skjønne for forbrukere. Den gir heller ikke noe incitament energiforbedrende tiltak: 

- Vi vil fortsette å bidra konstruktivt inn for å utvikle en ny prismodell for nettleie som husholdningene vil forstå, slik at vi sikrer ønsket atferdsendring og klarer å holde kostandene i strømnettet nede, sier Linda Ørstavik Öberg i Huseierne.

- Vi ønsker oss høyere energiledd kombinert med et forståelig fastledd. Et høyt energiledd er avgjørende for å opprettholde viljen og lønnsomheten hos husholdningene som skal og har investert i viktige energitiltak hjemme.

Kontakter

Bilder

Linda Ørstavik Öberg, energipolitisk rådgiver i Huseierne. (Foto: C.Y. Vibe/Huseierne)
Linda Ørstavik Öberg, energipolitisk rådgiver i Huseierne. (Foto: C.Y. Vibe/Huseierne)
Last ned bilde

Om Huseierne

Huseierne
Huseierne
Fred. Olsens gate 5
0152 Oslo

22 47 75 00http://www.huseierne.no

Huseierne er en uavhengig og medlemseiet forbrukerorganisasjon for alle boligeiere uavhengig av boform. Huseiernes 250.000 medlemmer bor i blokk, rekkehus og enebolig. Organisasjonen har 6.000 boligsameier og frittstående borettslag som medlemmer.

Huseierne ivaretar norske boligeieres lokale og rikspolitiske bolig- og eiendomsinteresser. Forbundet yter juridisk og byggteknisk rådgivning til medlemmene.

For mer informasjon: besøk vår nettside og følg oss på Twitter og Facebook.

Følg pressemeldinger fra Huseierne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huseierne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Huseierne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom