Huseierne

Huseierne: DNBs oppkjøp av SBanken vil svekke bankkonkurransen for norske forbrukere

Del

En sammenslåing mellom Norges største bank og en av de største utfordrerbankene vil svekke konkurransen for norske forbrukere. - Denne sammenslåingen bør ikke få lov til å bli gjennomført, mener Morten Andreas Meyer i Huseierne.

Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.
Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

- Vi har i dag et bankmarked i Norge som er uoversiktlig og preget av dårlig konkurranse. Hvis DNB får kjøpe opp SBanken mister vi en viktig utfordreraktør i markedet, sier Huseiernes generalsekretær Morten Andreas Meyer.

- Dette vil først og fremst gi dårligere konkurranse for norske forbrukere, og vi forventer at konkurransemyndighetene kommer på banen i denne saken, sier Morten Andreas Meyer i Huseierne.

I Huseiernes månedlige rentebarometer ligger SBanken kontinuerlig på topp 15. DNB er dessverre langt unna toppen:

- Rentekostnadene utgjorde 41 prosent av boligeiernes samlede bokostnader i 2019, viser Huseiernes bokostnadsindeks for 2020. Derfor er det viktig at vi har større utfordreraktører. At Norges største bank kjøper opp en konkurrent gir ikke økt konkurranse, sier Morten Andreas Meyer i Huseierne.

Kontakter

Bilder

Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.
Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.
Last ned bilde

Om Huseierne

Huseierne
Huseierne
Fred. Olsens gate 5
0152 Oslo

22 47 75 00http://www.huseierne.no

Huseierne er en uavhengig og medlemseiet forbrukerorganisasjon for alle boligeiere uavhengig av boform. Huseiernes 250.000 medlemmer bor i blokk, rekkehus og enebolig. Organisasjonen har 6.000 boligsameier og frittstående borettslag som medlemmer.

Huseierne ivaretar norske boligeieres lokale og rikspolitiske bolig- og eiendomsinteresser. Forbundet yter juridisk og byggteknisk rådgivning til medlemmene.

For mer informasjon: besøk vår nettside og følg oss på Twitter og Facebook.

Følg pressemeldinger fra Huseierne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huseierne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Huseierne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom