Huseierne

Huseierne: Bytt bank hvis renten din nå går over 3 prosent!

Del

Nå kommer renteregningen til norske forbrukere. Renteøkningen i juni får effekt for norske boliglånskunder i disse dager. - Nå må alle sjekke rentevilkårene sine. Det er bare å bytte bank hvis renten er for høy, råder Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl.

Norges Bank økte renten for tredje gang på ni måneder i juni. Nå har det gått seks uker siden rentehevningene startet hos bankene, og da går renten opp for de som har boliglån.

Huseiernes Landsforbund har gått gjennom Finansportalen og laget sitt rentebarometer for august 2019. Dette viser at det er tildels store sprik i rentene norske boliglånskunder blir tilbudt.

Bare syv banker på Huseiernes rentebarometer har renter på under 3 prosent.

- De beste rentene i det åpne markedet ligger nå på 2,69 prosent effektiv rente. Men de alle fleste bankene har nå renter på over 3 prosent, forteller Huseiernes forbrukersjef Carsten Pihl.

Oppfordringen til norske forbrukere er klar:

- Hvis boliglånsrenten din nå er over 3 prosent, skal du bytte bank!, sier forbrukersjef Carsten Pihl i Huseierne.

Låneutgiftene har økt med 1000 kroner

Det har vært tre renteoppganger på 0,25 prosentpoeng siden september i fjor.

Disse renteøkningene på totalt 0,75 prosentpoeng betyr økte utgifter på rundt 1000 kroner i måneden etter skatt hvis du har et lån på to millioner kroner, viser tallene fra Huseierne.

Har du tre millioner kroner i lån, betyr renteøkningen rundt 1500 kroner ekstra i måneden etter skatt.

Spar 600 kroner måneden på bankbytte!

Huseiernes forbrukersjef råder norske boliglånskunder til å bytte bank hvis de ikke får de rentene i banken de er.

- Dermed er det vår oppgave som forbrukere å holde bankene i ørene for å sørge for at konkurransen i bankmarkedet er så god som mulig, sier Carsten Pihl.

Han forteller at hvis man har 2 millioner kroner i lån, kan man spare 600 kroner i måneden ved å prute ned lånerenten 0,5 prosentpoeng.

Se etter medlemsskapstilbud

Huseierne råder også til at boliglånseiere sjekker om de kan få gode tilbud gjennom for eksempel arbeidstakerorganisasjoner.

- De beste rentene for statsansatte starter på 2,14 prosent, og for privatansatte på 2,24 prosent. For de som har mulighet er det her gode penger å spare på å bytte bank, sier Carsten Pihl.

Huseiernes forbrukersjef minner også om at unge under 34 ofte får gode vilkår i bankene. Her er det lurt å sjekke litt rundt.

De beste tilbudene på boliglån for unge i det åpne markedet ligger på 2,49 prosent. Medlemskapstilbudene starter her på 2,14 prosent.

Ring banken!

- Det er også lurt å ringe banken. Vi ser dessverre at en god del banker kan tilby bedre renter enn det som står i prislistene. Derfor er det viktig å ta en runde med banken for å sjekke rentene sine, kommenterer Carsten Pihl i Huseierne.


<Faktaboks>

Slik pruter du på boliglånsrenten:

Det vil ofte gå an å få bedre rente enn det som står i prislisten. Særlig gjelder dette hos storbankene som ofte har litt ekstra å gå på. Slik går du frem for å prute:

Ring banken din først! Se hvilke vilkår du har nå, og hvordan dette matcher andre tilbud i markedet. Be om et nytt og bedre tilbud fra banken din.

Bytt bank! Får du ikke noe bedre tilbud, er det bare å ta kontakt med et par andre banker og høre hvilke betingelser du kan få der.
Kilde: Huseierne

<Faktaboks>

De fem beste lånetilbudene nå

Bank - Effektiv rente
Landkreditt Bank - 2,69 %
Sbanken - 2,80 %
NORDirektebank - 2,82 %
BN Bank - 2,89 %
Fana Sparebank - 2,90 %

De beste store landsdekkende og regionale bankene

Bank - Effektiv rente
Nordea Premium - 2,91 %
Sparebank1 SR-bank - 3,09 %
Sparebank1 Østlandet - 3,20 %
Sparebanken - 3,22 %
DNB Landsdekkende 3,22 %
Sparebanken Vest - 3,25 %
Danske Bank - 3,37 %
SpareBank1 Nord-Norge - 3,38 %
Sparebank1 SMN - 3,47 %

HUSEIERNES RENTEBAROMETER: De fem beste lånetilbudene og de store landsdekkende og regionale bankenes tilbud på Finansportalen pr 7. august 2019. Lånene vi har sammenlignet er lån på 2 millioner kroner innenfor 75 prosent av kjøpesummen. Løpetid på 25 år. Bearbeiding av data: Huseierne

[Priv til red: En lenger versjon av listen finnes på Huseiernes hjemmesider. Kan brukes mot kreditering og lenking https://www.huseierne.no/nyheter/beste-boliglan-i-august-2019/]

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Huseierne

Huseierne
Huseierne
Fred. Olsens gate 5
0152 Oslo

22 47 75 00http://www.huseierne.no

Huseierne er en landsomfattende forbrukerorganisasjon for norske boligeiere. Våre 225.000 medlemmer bor i hus, leiligheter, sameier, borettslag og gårdeiere. Huseierne ivaretar norske boligeieres lokale og rikspolitiske bolig- og eiendomsinteresser. Forbundet yter juridisk, byggteknisk og økonomisk rådgivning til medlemmene.

For mer informasjon: besøk vår nettside og følg oss på Twitter og Facebook.

Følg saker fra Huseierne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huseierne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huseierne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom