Riddu Riđđu Festivála

Humor og alvor på Riddu Riđđu

Del

Det blir både humor og alvor på Riddu Riđđu Festivála. Stand-up-suksessen Reaškkas kommer tilbake, det blir premiere på et nytt bestillingsverk hvor mayakultur og samisk kultur møtes, og festivalen setter fokus på samehets.

Hip-hop danser Carlos Catun aka Bboy Gatoty
Hip-hop danser Carlos Catun aka Bboy Gatoty

Urfolksfestivalen Riddu Riđđu har et bredt program, med noe for enhver smak. Festivalen arrangeres 13.-17. juli i Kåfjord, og har nå flere godbiter på plakaten.

Nyskapende performance
Hva skjer når to av Sápmis fremste joikere møter en prisvinnende gatedanser fra Guatemala? Bestillingsverket “Hyl i hælen” er en performance der fortellinger om fortid og nåtid veves sammen med joik og dans. Kunstnerne trekker tråder mellom samisk kultur og maya kultur. Sara Marielle Gaup Beaska og Risten Anine er kjent fra gruppa OZAS. Carlos Catun aka Bboy Gatoty er hip hop-danser fra Guatemala, og har tidligere medvirket i Vidas Extremas, et teaterstykke som ble belønnet med Heddapris.

Samisk stand-up
Reaškkas vender tilbake til røttene. Ánte Siri, Isalill Kolpus, Ánne Márjá Guttorm Graven og Åse Kathrin Vuolab kommer for å fortelle ekte samevitser. Reaškkas hadde premiere på fjorårets Riddu Riđđu, og har siden vært i Tromsø, Kautokeino, Lakselv og Alta. Dommen er entydig: folket vil ha mer samisk humor! Reaškkas vises to ganger på Riddu Riđđu.

Spennende seminarer
Samehets er dessverre aktuelt igjen. I 17. mai-toget i Bodø ble en liten gutt hetset av voksne mennesker. I Tromsø ble to unge kvinner hetset og seksuelt trakassert på byen. En undersøkelse om samehets viser at to av fem unge samer opplever hets flere ganger i året. Årets Nordlys-seminar vil finne svar på hvordan samfunnet skal få bukt med samehetsen, slik at barn og unge ikke blir stående alene.

Andre godbiter fra seminarprogrammet er UIT-seminaret, som har samisk lærerkrise som tema, et seminar om veien videre for samisk kunst etter Veneziabiennalen og en kunstnersamtale med Årets unge kunstner Márjá Karlsen.

Siste festival for West
Årets Riddu Riđđu er den siste for festivalsjef Sandra Márjá West. Hennes etterfølger Sajje Solbakk vil følge West under årets festival, og tar over den kunstneriske ledelsen 1. september.

Store navn som Angelique Kidjo, Lido Pimienta, ISÁK og The Halluci Nation (tidligere kjent som A Tribe Called Red) er allerede annonsert til årets festival. Fullt program finnes på festivalens hjemmeside www.riddu.no.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hip-hop danser Carlos Catun aka Bboy Gatoty
Hip-hop danser Carlos Catun aka Bboy Gatoty
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom