Hudya kjøper opp fintech-selskapet Payr - sikter mot nordisk ekspansjon

Del

Hudya Group AS kjøper opp fintech-suksessen Payr AS og tar sikte på børsnotering og nordisk ekspansjon.

Morten Kvam, Chief Communications Officer i Hudya Group AS
Morten Kvam, Chief Communications Officer i Hudya Group AS

Etter at Payr og Hudya i sommer annonserte at de skulle slå seg sammen har det vært jobbet iherdisk. Nå er de siste papirene underskrevet, og oppkjøpet er et faktum. 

Avtalen innebærer at Hudya får tilgang til teknologien og ekspertisen som Payr har utviklet gjennom de siste tre årene, og betalingsappen som har over 40.000 registrerte brukere i Norge. 

Sikter mot nordisk vekst 

Oppkjøpet er en viktig del av Hudyas vekststrategi for å etablere seg som en sterk nordisk fintech-aktør. Payrs medgründer Espen Einn går av som CEO og inn i Hudyas ledergruppe som Chief Payments Officer. Sammen med resten av Payr-teamet skal han bidra med sin kunnskap når Hudya skal utvikle nye og innovative betalingstjenester rettet mot det nordiske markedet, noe Morten Kvam, Chief Communications Officer i Hudya, er glad for: 

- Vi er glade for å få med Payrs gründere og deres ansatte på laget. De har vist at de klarer å utvikle nyskapende produkter og tjenester som folk flest faktisk har bruk for, noe de har høstet anerkjennelse for både her i Norge og ikke minst internasjonalt. Sammen skal vi fortsette jobben med å lage tjenester som forenkler hverdagen til folk, samtidig som vi skal ha sterkt fokus på brukervekst i de nordiske landene.

Det nye selskapet teller drøye 250 ansatte i Norge, Sverige og Danmark, og planlegger å lansere en ny versjon av appen i Sverige neste år, før resten av Norden står for tur.

Mot børsnotering

Parallelt med oppkjøpet har Hudyas ledergruppe jobbet mot en planlagt listing av Hudya på Nasdaq First North i Stockholm. Dette skal skje i løpet av kort tid. Med oppkjøpet av Payr blir dermed Hudya, som et samlet selskap, godt posisjonert for videre vekst i Norden og Nord-Europa.

Nøkkelord

Kontakter

- Børge Leknes, CEO i Hudya Group AS, mob: 934 80 312
- Morten Kvam, Chief Communications Officer i Hudya Group AS, mk@hudya.no, mob: 930 28 970

Bilder

Morten Kvam, Chief Communications Officer i Hudya Group AS
Morten Kvam, Chief Communications Officer i Hudya Group AS
Last ned bilde
Espen Einn, medgründer Payr
Espen Einn, medgründer Payr
Last ned bilde

Om Payr

Payr
Akersgata 11
0158 Oslo

+47 22 12 02 22https://payr.no

Om Hudya

Hudya er et fremtidsrettet, norsk konsern med virksomhet i Sverige, Danmark og Norge, og over 250 ansatte. Hudya sparer kundene for tid og penger, og har bygget en unik, digital plattform hvor de har samlet tjenester både privatpersoner og bedrifter har behov for, på ett sted. I dag tilbyr selskapet mobil, strøm, forsikring og refinansiering til ærlige vilkår og priser. Hudya har internasjonale ambisjoner, og jobber mot å skape og distribuere tjenester til en lav kostnad uavhengig av land, med oppstart i Skandinavia.

 

Om Payr

Payr er et norsk fintech-selskap som har utviklet en app for regningsbetaling og lager teknologiske løsninger for en enklere økonomisk hverdag. Selskapet lanserte i juni 2017 sin app for regningsbetaling. Appen er siden etablert som en avansert markedsplattform for forbrukertjenester. I 2018 ble Payr kåret til et av de 100 mest innovative fintech-selskapene i verden av KPMG og H2 Ventures, som eneste norske selskap. 

Per dags dato har selskapet 40.000 registrerte brukere i Norge som har gjennomført betalinger for over en milliard kroner. 

Følg pressemeldinger fra Payr

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Payr på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Payr