Vossloh Rail Services Scandinavia AB

HSG-City sliper T-baneskinner i Oslo

Del

Sporveien, den lokale leverandøren av kollektivtransport i Oslo, har bestilt en HSG-City-slipemaskin fra Vossloh. Dette gjør det mulig for Sporveien å nå sine strategiske mål – høy kundetilfredshet, maksimal pålitelighet og sikkerhet og økt kapasitet i nettverket.

Kjøpet av HSG-City-slipemaskinen ble presentert under den internasjonale sporteknologimessen IAF i tyske Münster, men kontrakten ble faktisk undertegnet allerede 14. mai 2022.

 – Vi ville gi handelen et personlig preg og samtidig vise hvor glade vi er over at kontrakten er i havn, forteller administrerende direktør Jimmy Hagström i Vossloh Rail Services Scandinavia.

– Sporveien er en dedikert kunde med tydelig strategi. De har som mål å gjøre sin jernbaneinfrastruktur mer robust og pålitelig, sier Jimmy Hagström.

Forebyggende vedlikehold forlenger levetiden

Bærekraftig jernbanevedlikehold er nøkkelen for å kunne kombinere høy kundetilfredshet og punktlighet med bedre linjeutnyttelse og takle en forventet markedsøkning med flere passasjerer. Med regelmessig og forebyggende vedlikehold fjernes defekter på skinnene, og levetiden øker. I tillegg reduseres støyen, og levetidskostnadene for anlegget optimaliseres.

– Bedre sportilgjengelighet kan bare oppnås med systematisk optimalisering av både rullende materiell og infrastruktur, sier teknisk direktør Ronny Fykop i Sporveien.

– Det overordnede målet for T-baneprogrammet vårt er å kunne tilby millioner av reiser innen 2030, med en attraktiv, robust og prisgunstig service. Samtidig utvider vi det underjordiske nettverket med nye jernbanevogner og bedre togstyringssystem. Med en egen slipemaskin legger vi grunnlaget for en lang levetid både for spor, kjøretøyer og andre deler av infrastrukturen som påvirkes, forteller Ronny Fykop.

HSG-City leveres første kvartal 2023

For å kunne vedlikeholde Oslos elleve jernbanelinjer, som har en samlet lengde på ca. 130 kilometer, må HSG-City arbeide i 1500 timer per år fra og med midten av 2023. Kontrakten med Vossloh omfatter derfor også reservedeler og forbruksvarer. En fabrikktest av slipemaskinen er planlagt første kvartal 2023.

Slik oppsummerer administrerende direktør Marcel Taubert i Vossloh Rail Services det:

– Vi er glade over å ha fått Sporveien som ny kunde innen forebyggende sporsliping. Samtidig med igangkjøringen i Oslo tidlig i 2023 vil vi levere vår 30. HSG-City-maskin. Det er beviset på et vellykket produkt som vi er svært stolte over, og som understreker vårt bidrag innen grønn mobilitet. 

Mer informasjon om HSG-City og andre prosjekter finner du på vår nye Vossloh Topic Lounge-plattform. Der [https://vossloh-topic-lounge.com/en/iaf2022/] kan du også lese om IAF-messen og Vosslohs grønne perspektiv på urban transport.

Telefon: +46195555830

E-post: jimmy.hagstroem@vossloh.com

FAKTA HSG-City

  • HSG-City er en av Vosslohs mest omtalte slipemaskiner på grunn av sin allsidighet og fordi den allerede brukes for bybaner over hele verden, blant annet i Beijing, Düsseldorf, Stuttgart og København.
  • HSG-City ligner de større maskinene (HSG-2) i maskin og teknologi. Den kan slipe opptil 30 kilometer skinner i én omgang og jobber like bra uansett retning. 
  • HSG står for High Speed Grinding, og HSG-City er en kompakt maskin som er utformet for bruk i bymiljøer der det finnes annen trafikk.
  • HSG-City sliper skinnene ved hjelp av 24 slipesteiner, og slipeutstyret er innelukket, noe som gjør at det kommer få gnister ut. Slipestøv suges opp direkte av maskinen.
  • Slipemaskinen festes bak på et toveiskjøretøy (en lastebil som kan kjøre både på vei og jernbane-/trikkeskinne).
  • HSG-City har en slipehastighet på opptil 60 km/t.  

FAKTA Vossloh Rail Services Scandinavia

Vossloh Rail Services Scandinavia AB (VRSS) er et datterselskap av Vossloh Rail Services GmbH (VRS). VRS er i sin tur et datterselskap av børsnoterte Vossloh AG, som er konsernets morselskap. Vossloh-konsernet driver virksomhet innen infrastruktur og jernbaneteknologi og har ansatte over hele verden.

Nøkkelord

Kontakter

Jimmy Hagström
Telefon: +46195555830
E-post: jimmy.hagstroem@vossloh.com

Bilder

Om Vossloh Rail Services Scandinavia AB

Vossloh Rail Services Scandinavia AB
Verkstadsgatan 4B
702 27 Örebro

https://www.vossloh.com/en

Følg pressemeldinger fra Vossloh Rail Services Scandinavia AB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vossloh Rail Services Scandinavia AB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.