Söderberg & Partners

Høysesong for tyveri fra fritidsbåter.

Del
Vinteren er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer. - Vi erfarer at det er høysesong for tyveri av utstyr, motordeler og motorer når båten står på land. Det er typisk rett etter opptak i forbindelse med at båt skal i opplag, på land rett før sjøsetting, eller når båt står på land i vinteropplag, sier Thomas Røang, Senior Forsikringsrådgiver og KAM hos Söderberg & Partners Båt.
Høysesong for tyverier når båten står på land.
Høysesong for tyverier når båten står på land.

Vi anbefaler å ta en tur innom båten for å påse at det ikke har vært noen ubudne gjester om bord.

- For å forhindre tyveri, kan du vurdere om utstyr som er relativt lett å demontere, bør låses inn hjemme, fortsetter han. - Står båten på henger, er det viktig å sørge for at den er låst hvis den står tilgjengelig for å kunne hektes på en bil.

Mange oppdager tyveriet og eventuelt innbruddet først når båten skal klargjøres for ny sesong. Da kan følgeskaden på båten være mye større enn det skaden var i utgangspunktet. Det kan også fort ta lang tid å få tak i nytt utstyr og deler, som igjen vil kunne forsinke sesongstart.

- Den siste tiden har vi også sett en økende trend til at folk sier opp sin forsikring om vinteren for å spare penger. I en periode med økte rente- og levekostnader kan det være lett å tenke at båtforsikring er noe man ikke trenger når båten ligger «trygt» på land. Med bakgrunn i erfaringene over kan det kan fort bli kostbar erfaring, avslutter Røang.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Høysesong for tyverier når båten står på land.
Høysesong for tyverier når båten står på land.
Last ned bilde

Lenker

Om Söderberg & Partners

Söderberg & Partners
Söderberg & Partners
Lysaker Torg 15
1366 Lysaker

23 89 73 89https://www.soderbergpartners.no/

Söderberg & Partners har Nordens og Europas mest offensive approach, og har siden oppstart i 2004, etablert virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Luxembourg, Spania og Nederland. Samlet har Söderberg & Partners-gruppen i overkant av 600 mrd. kroner under rådgivning.  I 2021 omsatte konsernet for 6 mrd. kroner og har over 3000 ansatte.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom