NRK

Høydepunkter på NRK i påsken

Del

NRK byr på sesongpremierer av kjente krimserier, men også påskekrim i helt nye former. I tillegg til faste påsketradisjoner som Påskenøtter og Påskelabyrinten, kan vi også love lys og varm vårstemning på tvers av kanaler.

PÅSKENØTTER: Øystein Bache og Rune Gokstad knekker nye nøtter.

FOTO: OLE KALAND / NRK
PÅSKENØTTER: Øystein Bache og Rune Gokstad knekker nye nøtter. FOTO: OLE KALAND / NRK

Det blir mye britisk påskekrim på TV i år, men i år står også italiensk mysteriekrim på sendeplanen. Påskemysterier skal også løses på radio i Knut Nærums hørespill «Voodoo på Vestkanten», mens det også denne påsken skjer underlige ting i Superkrim.

Nedgravde hemmeligheter, sesong 3

«Cold-case»-etterforskerne Cassie og Sunny kjenner vi fra tidligere påsker, og nå er den britiske serien tilbake med tre nye episoder.

Menneskelige levninger blir funnet i veikanten ved en motorvei utenfor London. Det viser seg å være Hayley Reid, en 16 år gammel jente som forsvant på vei til fest. Cassie og Sunny tar saken og sirkler etterhvert inn fire mistenkte. Men hvem av dem er drapsmannen?

 • Sendes:
 • NRK TV: Fredag 12. april (alle episodene)
 • NRK 1: Mandag 15. april til onsdag 17. april.

Besett av ein seriemordar

Amélie Delagrange, en 22 år gammel student, blir funnet drept. Etterforsker Colin Sutton settes på saken, som vokser seg stadig større. Politi og presse ser raskt likheter mellom dette drapet og et annet, uoppklart drap på en ung kvinne.

Er det en seriemorder som er på ferde? Steg for steg gjennom møysommelig politiarbeid nærmer etterforsker Sutton og resten av teamet seg drapsmannen.

Denne krimserien i tre deler er basert på den sanne historien om hvordan politiet jobbet for å fange Levi Bellfield, en av Englands farligste seriemordere.

Den virkelige Colin Sutton jobbet tett med serieskaperne da serien ble laget. Den virkelige Levi Bellfield ble dømt i juni 2011 for tre drap og et drapsforsøk. Alle ofrene var unge kvinner eller jenter.

 • Sendes:
 • I NRK TV: Fredag 12. april (alle episodene)
 • NRK1: Søndag 14. april (alle episodene)

Mirakelet

I denne italienske krimserien møtes det verdslige og det okkulte.

Historien starter da spesialstyrkene finner mafiasjefen Molocco dekket i blod. Men blodet er verken hans eget, eller fra et annet menneske. Det kommer fra øynene til en statuett av jomfru Maria. Figuren gråter ni liter blod i timen, og påvirker livet til alle som kommer i kontakt med den. Uforklarlige dødsfall og merkelige syner er noen av konsekvensene, i en ellers realistisk skildring av et moderne Italia.

«Mirakelet» er visuell og intens, og ikke for de lettskremte.

 • Sendes:
 • NRK TV: Fredag 12. april (alle episodene)
 • NRK1: Fra fredag 26. april.

Vera, sesong 9

Den trauste kriminaletterforskeren Vera Stanhope er tilbake.

Denne gangen må Vera etterforske dødsfallet til en nyutdannet rettsmedisinsk psykolog, Joanne Caswell. Hun blir funnet død i et deponi et godt stykke unna der hun bor. Det viser seg at Caswell har sett nærmere på forbrytelser begått av en av hennes tidligere pasienter, som nå har tatt livet av seg. Kan det være en forbindelse her?

 • Sendes:
 • NRK TV: fredag 12. april (alle episodene)
 • NRK1: Fra 18. april (skjærtorsdag) til og med 22. april (1. påskedag)

Voodoo på Vestkanten

NRK Radioteatret og Knut Nærum har sammen bestemt seg for å vekke de døde denne påsken.

En mann nekter å holde seg i graven, en sval bris slår inn fra Haiti mot Oslo vest, og med litt magi og voodoo kan de døde reise under jorden. En hevn fra det hinsidige er på vei…

Den halvveis vellykkede forfatteren Kjell Nilsen må søke hjelp hos privatetterforsker Oberon Qvist gjennom fem episoder.

I noen av rollene møter du Espen Reboli Bjerke som «Nilsen», Kim Haugen som «Qvist» og Jonas Strand Gravli som «Njål Gram». I andre roller: Anne Marie Ottersen, Johannes Joner, Janne Formoe og Stig Henrik Hoff m.fl.

Manus er skrevet av Knut Nærum, musikk komponert av Marius Christiansen, produsent er Øystein Kjennerud, lyddesign ved Arne Barca og regi ved Else Barratt-Due.

 • Sendes:
 • P1: Fra onsdag 17. april tom 21. april (1. påskedag) kl 23.03 hver kveld
 • P2: Fra 18. april (skjærtorsdag) til og med 22. april (2. påskedag)
 • Alle episodene legges ut i sin helhet på nett fra uke 16 i https://radio.nrk.no/

Superkrim

Det blir spenning for hele familien når NRK Super-redaksjonen også i år må løse underlige mysterier i løpet av påsken.

Jenny fra Lik Meg forsvinner sporløst under Påskeløpet – hva har skjedd?

Hvorfor skjer det noe rart med alle deltakerne som kommer på audition for å rappe med Fantorangen?

Hvem misliker at Kristoffer og Unni fra Villa Mekk skal lage årets påskekrim i radio?

Påsketradisjonen med «Superkrim» byr på åtte enkeltstående dramaepisoder med spennende mysterier og forbrytelser hvor kjente profiler deltar som skurk, mistenkt eller detektiv. Plottene er forskjellig i hver episode.

Alle kan som vanlig stemme på hvem de tror er skurken på nettet, og i NRK Supers apper på mobil og nettbrett.

 • Sendes:
 • NRK Super og NRK TV fra fredag 13. april til og med 20. april (påskeaften)
 • Episodene legges også ut på nrksuper.no

Hagen min, sesong 3

NRKs hageteam besøker hager fra tidlig vår til bugnende sensommer og høst. Årets sesong er fullstappet med ideer for både nybegynnere og garvede hageentusiaster.

I serien «Hagen min» følger programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og fotograf Camilla Næss åtte spennende hager der kreative folk setter sine hageideer ut i livet.

 • Sendes:
 • NRK1 og NRKTV: Sesongpremiere tirsdag 16. april.

Ramm, ferdig, gå!

Nicolay Ramm skal i gang med en ny sesong «Ramm, ferdig, gå!». Han inviterer Norges største idrettsstjerner i studio til konkurranser litt utenom det vanlige.

«Ramm, ferdig, gå!» er et humoristisk og kunnskapsbasert konkurranseshow om sport. Til tross for løs snipp og humoristisk vinkling, er dette et program der det faktisk er viktig å vinne!

 • Sendes:
 • NRK1: Sesongpremiere 20. april (påskeaften)

Klassequizen

Landets beste 10-klassinger møtes til dyst og imponerer med kunnskapene sine.

Konkurransen begynte med 544 lag over hele landet. Nå er 36 lag klare for å møtes for å finne ut hvem som er landets smarteste 10. klasse.

Lagene skal få testet seg innenfor mange ulike temaer, i fire innledende runder, før vi får finalen 18. mai. Programleder er Selda Ekiz.

 • Sendes:
 • NRK1: Første innledende runde lørdag 14. april.

Påskenøtter

Øystein Bache og Rune Gokstad er også i år klare med et knippe Påskenøtter som vi kan knekke gjennom åtte kvelder i påskeuka.

Opptakene spenner seg fra Fiskehallen i Oslo via Flekkefjord, til øyene i Karibia. Oppgavene er heldigvis ikke vanskeligere enn at de lar seg løse, helst med en samling av flere generasjoner foran skjermen.

 • Sendes:
 • NRK1: Fra og med mandag 15. april til og med mandag 22. april (2. påskedag)

Påskelabyrinten

Årets labyrint er tradisjonell med mange spennende reisemål. Åpningen er det 70-årsjubilanten Åge Aleksandersen som står for.

Ellers er det flere hjelpere som bidrar, men deres identitet vil programleder Viggo Valle ikke røpe.

Labyrinten sveiper innom mange jubileer, og Karis Pers polska er på plass når Sven Nyhus drar i gang hver dag mandag til fredag. Og finalen er som alltid påskeaften der en godt gjemt skatt avsløres.

 • Sendes:
 • NRK P1 og NRK P1+: Fra mandag 15. april til og med finalen lørdag 20. april (påskeaften)

Med hjartet på rette staden - når du vil!

For alle dem som elsker denne britiske serien kan NRK glede fansen med at sesong åtte til 18 nå ligger tilgjengelig for gjensyn i NRK TV.

Den populære serien hadde premiere på NRK i 1997, og den siste sesongen gikk opprinnelig på NRK i 2010. Fra 2013 har trofaste fans kunnet følge med på reprisene formiddager og ettermiddager.

Nå kan fansen altså følge det kjente og kjære persongalleriet fra småbyen Aidensfield gjennom 272 episoder i NRKs strømmetjeneste.

 • Sendes:
 • NRK TV: Sesong 8-18 tilgjengelig fra mars

Påskens budskap

Familiegudstjeneste i Knarvik kyrkje (søndag 14. april)

Sokneprest Geir Øy preikar og spesialprest Torbjørn Sæle er liturg. William Kay er organist. Artist og låtskrivar Bjarte Leithaug har med seg band og eit stort barnekor.

Langfredagsgudstjeneste i Knarvik kyrkje (langfredag 19. april)

Seniorprest Magne Bjørndal preikar. Spesialprest Torbjørn Sæle medverkar også. Artist og låtskrivar May Sissel Rismyhr Jansen med band deltar og leier fellessongane saman med organist William Kay.

Påskedagsgudstjeneste i Knarvik kyrkje (søndag 21. april)

Spesialprest Torbjørn Sæle preikar og sokneprest Geir Øy er liturg. Eit stort felleskor er under leiing av Eirin Beate Åserud-Løvlid. Organist William Kay er musikalsk leiar og har med seg Erlend Aagaard-Nilsen på trompet og Håkon Kartveit på pauker.

For høyoppløselige bilder til nedlasting, gå inn i NRKs pressebildearkiv: http://pressebilder.nrk.no/fotoweb/. Søkeord: nrkpåsken2019

Kontakter

Bilder

PÅSKENØTTER: Øystein Bache og Rune Gokstad knekker nye nøtter.

FOTO: OLE KALAND / NRK
PÅSKENØTTER: Øystein Bache og Rune Gokstad knekker nye nøtter. FOTO: OLE KALAND / NRK
Last ned bilde
NEDGRAVDE HEMMELIGHETER: Menneskelevninger blir funnet under utgravingen av en ny motorvei. Cassie og Sunny blir satt på saken. Hvem er offeret og hva skjedde?

FOTO: DES WILLIE
NEDGRAVDE HEMMELIGHETER: Menneskelevninger blir funnet under utgravingen av en ny motorvei. Cassie og Sunny blir satt på saken. Hvem er offeret og hva skjedde? FOTO: DES WILLIE
Last ned bilde
BESETT AV EIN SERIEMORDAR: En ung kvinne blir funnet død. Politietterforsker Colin Sutton og hans team blir satt på saken.

FOTO: DRG
BESETT AV EIN SERIEMORDAR: En ung kvinne blir funnet død. Politietterforsker Colin Sutton og hans team blir satt på saken. FOTO: DRG
Last ned bilde
VERA: Festen om bord på en båt tar brått slutt da en av gjestene blir oppdaget livløs i elva. Er det en ulykke, eller skjuler det seg noe mer bak hendelsen?

FOTO: HELEN WILLIAMS / TV GLOBAL ENTERTAINMENT
VERA: Festen om bord på en båt tar brått slutt da en av gjestene blir oppdaget livløs i elva. Er det en ulykke, eller skjuler det seg noe mer bak hendelsen? FOTO: HELEN WILLIAMS / TV GLOBAL ENTERTAINMENT
Last ned bilde
MIRAKELET: Spesialstyrkene finner mafiasjefen Molocco dekket i blod. Dette blodet stammer ikke fra et drap, men fra øynene til en statue av jomfru Maria.

FOTO: FREMANTLEMEDIA ENTERPRISES / NRK
MIRAKELET: Spesialstyrkene finner mafiasjefen Molocco dekket i blod. Dette blodet stammer ikke fra et drap, men fra øynene til en statue av jomfru Maria. FOTO: FREMANTLEMEDIA ENTERPRISES / NRK
Last ned bilde
SUPERKRIM: Helena som spiller Tess i Zombielars er veldig populær, men noen ønsker at hun blir satt helt ut av spill.

FOTO: SOLVEIG SKOGLAND / NRK
SUPERKRIM: Helena som spiller Tess i Zombielars er veldig populær, men noen ønsker at hun blir satt helt ut av spill. FOTO: SOLVEIG SKOGLAND / NRK
Last ned bilde
Knut Nærum, Else Barratt-Due og Arne Barca . Foto: Øystein Kjennerud/NRK
Knut Nærum, Else Barratt-Due og Arne Barca . Foto: Øystein Kjennerud/NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom