NRK

Høydepunkter på NRK i påsken 2021

Del

Det står både britisk påskekrim og ny fiksjonspodkast på menyen denne påsken. Det blir dessuten spenning for hele familien når årets Superkrim skal løses. Og ingen påske uten Påskenøtter og Påskelabyrinten.

Påsken byr på både kjente og ukjente fjes, britisk krim og dokumentarer. Her får du oversikten over påsken på NRK.
Påsken byr på både kjente og ukjente fjes, britisk krim og dokumentarer. Her får du oversikten over påsken på NRK.

Med forbehold om endringer

Påskekrim

«The Bay», sesong 2

Lisa Armstrongs politikarriere har fått en knekk. Men etter et rystende drap i en kjærlig familie får hun igjen en lederrolle. I den nye rollen må hun ta imot ordre fra sin tidligere underordnede, Med.

Mens teamet prøver å avdekke hvorfor offeret ble drept, blir Lisa og barna hennes uvitende forfulgt av en mystisk figur som har kommet tilbake med en agenda.

 • NRK TV: fredag 26. mars kl. 06:00 (alle episodene)
 • NRK1: mandag 29. mars kl. 21:15

«Nedgravde hemmeligheter», sesong 4

En hodeløs kropp blir funnet på et gjenvinningsanlegg for skrapmetall. Sunny og Cassies team mistenker at liket har vært oppbevart i en fryseboks.

I sesong 4 av «Nedgravde hemmeligheter» etterforsker Cassie og Sunny ugjerninger som har vært gjemt og glemt i årevis.

 • NRK TV: fredag 26. mars kl. 06:00 (to første episodene)
 • NRK1: fredag 2. april kl. 21:25

«Mordene i Pembrokeshire»

Etterforsker Steve Wilkins gjenåpner to uløste drapssaker fra 1980-tallet. Banebrytende rettsmedisinske metoder knytter drapene til en rekke innbrudd begått på 80- og 90-tallet.

Han som begikk disse ranene nærmer seg slutten av soningen sin, og det blir opp til Wilkins å samle nok bevis til å kunne dømme ham før han løslates og muligens dreper igjen.

 • NRK TV: fredag 26. mars kl. 06:00 (alle episodene)
 • NRK1: torsdag 1. april kl. 21:30

«Grace»

Mens Roy Grace stadig tenker på konas forsvinning, graver han seg ned i håpløse, gamle saker. Uortodokse metoder kan sette karrieren hans på spill.

 • NRK TV: fredag 26. mars kl. 06:00
 • NRK1: mandag 5. april kl. 21:35

«McDonald & Dodds», sesong 2

Tala Gouveia og Jason Watkins er tilbake som McDonald og Dodds. En ballongferd over Bath med gamle venner hørest ut som en god idé. Om bare alt går etter planen..

 • NRK TV: fredag 26. mars kl. 06:00 (alle episodene)
 • NRK1: fredag 26. mars kl. 22:15

For de minste

«Superkrim»

Har Pernille Sørensen vært på do med Fantorangen? Hvorfor boikotter Fredrik Solvang beredskapsøvelsen? Hva gjør Narvestad så upopulær blant kollegaer? Kan Ole Torp ha stjålet påskenøttene? Og hvem har hengt opp Victor og Chris fra FlippKlipp i soveposer fra taket?

Du og familien kan gjette hvem som er synderen, før vi gir deg løsningen.

 • NRK Super TV og NRK TV: lørdag 27. mars kl. 06:00
 • NRK Super: lørdag 27. mars kl. 09:55

«Rabalder»

Dramaserie for hele familien i 13 episoder. Innspilt i Melbu i Vesterålen.

I ei lita bygd under nordlyset har en vennegjeng endelig blitt gamle nok til å slippe unna foreldrenes konstante tilsyn. Med stor iver, en genuin galskap og ønske om frie tøyler til å gjøre akkurat som de vil, møter de sin rake motsetning i den gretne, grådige, grunneieren Dag som forsøker alt han kan for å ha kustus på barna.

Samtidig som Dag strammer tøylene og gjør livet vanskeligere for dem, skal barna finne ut av seg selv, passe inn i flokken, bli sett og bli elsket og lære seg å stå sammen. Rabalder – et sted i Arktis.

 • NRK Super TV og NRK TV: skjærtorsdag kl. 06:00
 • NRK Super: skjærtorsdag kl. 10:05

«Fantorangens verden» - Påskeegget

Fantus våkner og ser et stort påskeegg utenfor vinduet. Fantus lurer på om de har fått en ny baby ettersom Fantus selv kom til hulen i et egg. Pivi forklarer at inni dette egget er det verken fugler eller babyer, men sjokolade. Fantus og Pivi gjør seg klar til påskeeggjakt, men idet de skal til å gå ut, oppdager de at Fantus er borte.

 • NRK Super TV og NRK TV: fredag 26. mars kl. 06:00
 • NRK Super: mandag 29. mars kl. 17:15

Påsken i NRK Radio

Det blir ingen påske uten «Påskelabyrinten», som i år vil sendes både på radio og TV. Sendes på NRK P1, NRK P1+ og NRK1 hver dag kl. 10 fra mandag 29. mars.

Det blir en serie med grøssere i NRKs nye fiksjonspodkast «Mørke fortellinger»Seks forskjellige historier bindes sammen av et felles univers. Har du noen gang våknet en morgen og kjent en uro i kroppen, uten å kunne sette fingeren på hvorfor? Har du følt at sansene dine bare fanger en flik av virkeligheten, fordi det finnes flere lag? Noe ondt er aktivert via en revne. Vi beveger oss inn i en verden hvor det som i utgangspunktet er trygt, hverdagslig og gjenkjennelig blir utrygt og krypende skremmende.

Det handler om mennesker i nære relasjoner. Vi er i situasjoner du kan komme opp i og kjenne deg igjen i. Når du tror det hele er over, er sannheten at det bare så vidt har begynt, og ondskapen bare fortsetter og fortsetter.

 • Premiere 26. mars i NRK Radio

«Tomms afrikanske fortellinger»

Gjennom Tomm Kristiansens øyne får vi oppleve nære møter med mennesker, kultur, religion og krig - begivenheter som har preget vår samtid.

I tre nye episoder får vi høre om Moses og en glemt gruppe israelitter som ble funnet for 50 år siden, Desmond Tutu og norske misjonærer og om Koigi wa Wamwere, den kenyanske aktivisten som ble flyktning i Norge.

 • Premiere 1. april på NRK P2 og i NRK Radio

I appen NRK Radio kan du enkelt lytte til alle NRKs radiokanaler og podkaster når det passer deg.

Interaktiv gaming, tradisjoner og nye dokumentarer

«Hele Norge spiller»

Skjærtorsdag inviterer Mikkel Niva og Victor Sotberg store gjester og deg der hjemme til å delta på en aktiv helaften med spill i fokus. Alle er velkomne, det være seg om du liker Yatzy, Monopol, Candy Crush eller Call of Duty - og du som seer får være med å spille!

 • NRK TV og NRK1: skjærtorsdag kl. 19:45

«Tro kan flytte fjell»

En gruppe gresk-ortodokse nonner har blitt sendt på et usannsynlig oppdrag. De skal bygge et majestetisk kloster til ære for Olav den Hellige, ytterst på en utilgjengelig fjellhylle som ruver over den lille bygda Valldal på Sunnmøre.

Ideen om et kloster som skal huse nonner fra alle verdenshjørner er ikke hverdagskost for det lille jordbrukssamfunnet, og lokalbefolkningen er splittet i sitt syn på prosjektet. Heldigvis har nonnene en sterk støttespiller i ordføreren Arne, som ser en mulighet til å gjøre Valldal til en verdenskjent turistmagnet med et gullforgylt kloster midt i de vakre Sunnmørsalpene.

 • NRK TV: mandag 29. mars kl. 06:00
 • NRK1: onsdag 31. mars kl. 20:00

«Vår perfekte planet»

Optimalt plassert i galaksen. Velsignet med livgivende vind, vann og vær. Denne BBC-dokumentaren i fem deler kan forandre måten du ser på vår hjemlige klode.

Episodene tar for seg vulkaner, sola, været, havet og mennesker.

 • NRK1: søndager kl. 19:45 fra 4. april

Det blir selvfølgelig «Påskenøtter» med Øystein Bache og Rune Gokstad i år også. Det starter mandag 29. mars kl. 19:55 på NRK1.

Av livssynsinnhold sendes blant annet dokumentarserien «Vår historie - vår sang» på NRK2 fra mandag 29. mars kl. 21:10. «Amazing Grace», en enestående live-innspilling av Aretha Franklins bestselgende gospelplate fra 1972, sendes langfredag kl. 21:25.

Palmesøndag er det også tid for påskegudstjeneste fra Stavanger domkirke, den starter kl.11:45 på NRK2. Påskeaften blir det som vanlig midnattsmesse fra Roma kl. 19:30 på NRK2.

Kontakter

Bilder

Påsken byr på både kjente og ukjente fjes, britisk krim og dokumentarer. Her får du oversikten over påsken på NRK.
Påsken byr på både kjente og ukjente fjes, britisk krim og dokumentarer. Her får du oversikten over påsken på NRK.
Last ned bilde
THE BAY: Vi skal tilbake til politikvinnen Lisa Armstrong i Morecambe i sesong 2 av krimserien The Bay.

FOTO: ITV
THE BAY: Vi skal tilbake til politikvinnen Lisa Armstrong i Morecambe i sesong 2 av krimserien The Bay. FOTO: ITV
Last ned bilde
MORDENE I PEMBROKESHIRE: Luke Evans som Steve Wilkins i Pembrokeshire Murders.

FOTO: ITV
MORDENE I PEMBROKESHIRE: Luke Evans som Steve Wilkins i Pembrokeshire Murders. FOTO: ITV
Last ned bilde
NEDGRAVDE HEMMELIGHETER:

FOTO: MATT FROST
NEDGRAVDE HEMMELIGHETER: FOTO: MATT FROST
Last ned bilde
MCDONDALD & DODDS: Ambisiøse McDonald og tilbakeholdne Dodds er tilbake for å løse krimgåter i og rundt Bath.

FOTO: ITV
MCDONDALD & DODDS: Ambisiøse McDonald og tilbakeholdne Dodds er tilbake for å løse krimgåter i og rundt Bath. FOTO: ITV
Last ned bilde
SUPERKRIM: Kjente NRK-profiler fra Super, Underholdning og Nyheter dukker opp i nye krimplot hver dag i påsken.

FOTO: NRK SUPER
SUPERKRIM: Kjente NRK-profiler fra Super, Underholdning og Nyheter dukker opp i nye krimplot hver dag i påsken. FOTO: NRK SUPER
Last ned bilde
RABALDER: Ti år gamle Hilmar Godvik spiller Erik i Rabalder.

FOTO: RABALDER PRODUKSJON
RABALDER: Ti år gamle Hilmar Godvik spiller Erik i Rabalder. FOTO: RABALDER PRODUKSJON
Last ned bilde
FANTORANGENS VERDEN: I år kommer det en påskeepisode av Fantorangens verden.

FOTO: NRK SUPER
FANTORANGENS VERDEN: I år kommer det en påskeepisode av Fantorangens verden. FOTO: NRK SUPER
Last ned bilde
TOMM KRISTIANSENS AFRIKANSKE FORTELLINGER: Tomm Kristiansen forteller om Afrika slik han kjenner det etter mange år som NRKs Afrika-korrespondent.

FOTO: OLE KALAND / OLE KALAND, NRK
TOMM KRISTIANSENS AFRIKANSKE FORTELLINGER: Tomm Kristiansen forteller om Afrika slik han kjenner det etter mange år som NRKs Afrika-korrespondent. FOTO: OLE KALAND / OLE KALAND, NRK
Last ned bilde
TRO KAN FLYTTE FJELL: Gresk-ortodokse nonner dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster. Ordføreren er begeistret, men bygdefolket er splittet.

FOTO: NILS PETTER DEVOLD MIDTUN
TRO KAN FLYTTE FJELL: Gresk-ortodokse nonner dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster. Ordføreren er begeistret, men bygdefolket er splittet. FOTO: NILS PETTER DEVOLD MIDTUN
Last ned bilde
VÅR PERFEKTE PLANET: Uforutsigbare og utenfor vår kontroll, men også avgjørende for vår eksistens. Vulkaner er grunnlag for liv og vekst.

FOTO: TOBY NOWLAN / BBC
VÅR PERFEKTE PLANET: Uforutsigbare og utenfor vår kontroll, men også avgjørende for vår eksistens. Vulkaner er grunnlag for liv og vekst. FOTO: TOBY NOWLAN / BBC
Last ned bilde
PÅSKENØTTER: Øystein Bache og Rune Gokstad er på plass for å servere årets påskenøtter.

FOTO: OLE KALAND / NRK
PÅSKENØTTER: Øystein Bache og Rune Gokstad er på plass for å servere årets påskenøtter. FOTO: OLE KALAND / NRK
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom