Avinor

Høy score for smittevern hos anerkjente Skytrax

Del

Oslo lufthavn har blitt sertifisert med fire stjerner av fem mulige hos anerkjente Skytrax. – En veldig hyggelig anerkjennelse av det omfattende smittevernarbeidet som har blitt lagt ned, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Skytrax har de siste månedene sjekket ivaretakelsen av smittevern på flyplasser rundt omkring i Europa. Oslo lufthavn har i den forbindelse blitt sertifisert med fire stjerner. Det er bare to flyplasser, Istanbul og Fuimicino i Roma, som har oppnådd fem stjerner. København får fire stjerner, mens Arlanda tildeles tre.

- Vi har siden mars jobbet intensivt med å få på plass gode smitteverntiltak i terminalen. I tillegg har vi tilpasset driften løpende til endrede myndighetskrav som har kommet på kort varsel. Samarbeidet mellom Avinor og de andre samarbeidspartnerne på lufthavnen har fungert meget godt, og denne utmerkelsen viser at vi har gjort mye riktig i dette arbeidet, sier Westby. 

I Skytrax sin vurdering scorer Oslo lufthavn høyt på de aller fleste områder. Det er likevel noen forbedringspunkter å hente innenfor kategorien renhold.

- Å sikre en god og trygg reise gjennom Avinors lufthavner er vår hovedprioritet. Det er fokuset på de små detaljene i alle ledd som samlet gir et godt smittevern, Vi vil fortsette å jobbe tett med norske helsemyndigheter og våre samarbeidspartnere for å forbedre og opprettholde godt smittevern også i tiden fremover, avslutter Stine Ramstad Westby.

Les Skytrax sin vurdering her.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom