Ticket Feriereiser

Høstens uventede reiseraketter

Del

Høsten er en intensiv reiseperiode. Uansett om det er en forlengning av sommeren med en sol- og badereise sørover eller en weekendreise til en europeisk storby, så fristes mange av en reise i høst. Blant reisemålene som ligger langt unna så skyter Manila og Tokyo fart i antall bestillinger, men blant de mer nærliggende reisemålene er det Madrid som er høstens litt uventede listeklatrer.

Madrid klatrer på listene
Madrid klatrer på listene

-          Selv om Gran Canaria, nær sagt som vanlig, er det mest bestilte reisemålet i høst så er det spennende å se at mange mer uventede steder klatrer på topplisten. Klassikere er alltid herlig, men det er også artig at mange søker seg vekk fra de aller mest besøkte stedene, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef hos Ticket.

En weekendreise har lenge vært som medisin for å takle høstmørket og fylle på energilagrene, og europeiske storbyer har alltid vært populære reisemål. Mange har vært i Paris, Amsterdam eller London en eller flere ganger – og ønsker seg nå isteden de såkalte «second cities», dvs noen av Europas mindre besøkte steder. En utvikling som ligger på linje med de siste årenes trend om å søke genuine ferieopplevelser.

Mange reisemål er omtrent like populære som i fjor – mens andre steder utmerker seg som skikkelig reiseraketter. Berlin har fått sin renessanse i høst. Etter noen sesonger lengre ned på listen så vekker byen igjen manges nysgjerrighet, og øker med 85 prosent mot i fjor.

Bucuresti øker med 75 prosent, dog fra små tall i fjor. Med kallenavn som «Lille Paris» har Romanias hovedstad økt kraftig i popularitet blant de som er interessert i historie, koselige kafeer og spennende gastronomiske opplevelser. Byen er dessuten kjent for et intensivt og innbydende natteliv og med et prisnivå langt under det norske så er byen en av Europas billigste storbyer å besøke.

Madrid er en annen storby som vi begynner å få øynene opp for. Men en økning på 82 prosent fyker byen oppover listen fra 54. til 28. plass. Spanias hovedstad har lenge levde litt i skyggen av Barcelona, og selv om det er stykke opp til Barcelona på listen så har Madrid noe på gang,

Blant reisemålene lenger bort så er det spesielt Manila og Tokyo som utpeker seg. Tokyo har lenge havnet høyt på listen for nordmenns drømmereisemål, og med fordelaktige flypriser gjør stadig flere drømmen om til virkelighet. Manila er i seg selv en fantastisk by å besøke, men fungerer også som et godt utgangspunkt for å utforske Sør-Øst Asia med alle sine vakre øyer og paradisstrender. 

Høstens reiseraketter – et utvalg 

  1. Berlin, + 85 prosent
  2. Madrid, + 82 prosent
  3. Bucuresti, + 75 prosent
  4. Manila, + 79 prosent
  5. Tokyo, + 56 prosent


Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt t.o.m. 7. oktober med avreise 1. oktober til 15. desember.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Madrid klatrer på listene
Madrid klatrer på listene
Last ned bilde

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

De store reisetrendene for 2020-årene3.2.2020 10:43:23 CETPressemelding

Nordmenns reisevaner har aldri vært statiske - de forandrer seg fra år til år. I disse tider gjennomgår reisevanene større endringer, og bevisstheten omkring reiser er større enn noen gang. Flere av de trendene som både Ticket og resten av bransjen ser inn i dette nye tiåret viser et mer bærekraftig og bevisst reisemønster, med fokus på nye, litt mindre besøkte reisemål, avslapping og helse – gjerne med naturen i sentrum.

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig.23.1.2020 11:00:00 CETPressemelding

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør - ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er viktig at vi reiser og blir kjent med nye kulturer for derigjennom forhåpentligvis bygge en bedre verden. Tickets Kantar Sifo undersøkelse viser at vi ønsker å gjøre reisen vår mer bærekraftig for derigjennom å ta vare på miljøet både her hjemme og på reisemålet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom