Nærings- og fiskeridepartementet

Høring av endringer i regelverket slik at tang og tare kan defineres som sjømat

Del

Nærings- og fiskeridepartementet sender på høring forslag til endringer i regelverket slik at tang og tare defineres som sjømat og dermed kan markedsføres i utlandet.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

-  Norge skal lede an i utviklingen av verdens mest bærekraftige og produktive sjømatnæring, og her har tang og tare en naturlig plass. Regjeringen er tydelig i Hurdalsplattformen på at vi ønsker å legge til rette for økt forsking om og mer aktivitet i næringer knyttet til tang og tare og nye marine ressurser. Det følger vi nå opp, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).

For å bidra til utvikling av næringen foreslår regjeringen nå endringer i regelverket slik at eksport av tang- og tareprodukter til humant konsum ilegges markedsavgift slik at Norges sjømatråd skal kunne drive med markedsarbeid for tang og tare.

-  Sjømatnæringen er av stor betydning for Norge. Samtidig er det viktig å legge til rette for ytterligere verdiskaping med utgangspunkt i havet. Tang- og tare er i så måte en spennende næring med et stort potensial, sier Bjørnar Skjæran.

Sjømatrådet driver markedsføring av norsk sjømat i utlandet på bakgrunn av innbetalt markedsavgift. For at Sjømatrådet skal gjennomføre markedsaktiviteter for tang og tare til humant konsum i henhold til sitt mandat, må tang og tare inkluderes i fiskeeksportlovens virkeområde slik at eksporten ilegges markedsavgift.

Endringsforslaget innebærer også at eksport av tang og tare til humant konsum ilegges FoU-avgift som vil inngå i budsjettet til Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF).

-  Norges sjømatråd gjør et viktig arbeid for norsk sjømatnæring i mange markeder, og FHF skaper verdier for næringen gjennom næringsrettet forskning og utvikling. De foreslåtte endringene vil bidra til å videreutvikle og øke synligheten for tang- og tarenæringen, sier fiskeri- og havministeren.

Kontakter

Bilder

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap).
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom