Coop Norge

Holder prisene uendret på norske juletrær

Del

I dag starter juletresesongen hos Obs BYGG. Siden Coop startet med juletrær i 2018 har salget økt kraftig og endte i fjor på rundt 60.000 trær. Det gjør Coop, med Obs BYGG i spissen, til landets største selger av juletrær. Med store innkjøp sørger kjeden for rekordlave priser for sine medlemmer og selger også i år norsk edelgran for under tre hundrelapper.

Thomas Holen, butikkmedarbeider Obs BYGG Haugenstua. Foto: Coop
Thomas Holen, butikkmedarbeider Obs BYGG Haugenstua. Foto: Coop

Coop kjøper inn alle sine juletrær via samarbeidspartneren Norsk Juletreservice AS som har norske lokale produsenter rundt om i landet.

– Nå har vi ladet opp til salgsstart gjennom hele året og er utrolig spente på om vi har nok trær til å dekke etterspørselen. I forrige uke ble de første trærne hugget og pakket, og står nå fremme i alle våre Obs BYGG-varehus. Som tidligere år er det naturligvis bare norske juletrær, nærmere bestemt edelgran i to ulike størrelser, og vi har ikke justert noe på prisene fra i fjor, forteller Espen Braaten, kjededirektør for Obs BYGG.

Etter salgsrekorder hvert år siden oppstarten ligger det også i 2022 an til ny rekord basert på butikkenes innmeldte behov. Det er i hovedsak Obs BYGG som står for juletresalget, men også enkelte Coop Byggmix har de norske juletrærne i salg nå i desember.

Markedets rimeligste
Selv om det er mange kommersielle aktører som de siste årene har tatt inn juletrær i sine sortimenter, er det Coop som er landets klart største tilbyder, målt i antall solgte trær. Med store innkjøpstall kan kjeden kutte kostnader og lar disse innsparingene tilfalle sine to millioner medlemmer gjennom medlemskupp.

– Medlemskuppet startet i dag og vil vare så lenge varehusene har trær. Vi selger edelgran som er under to meter til 249,- og edelgran over to meter til 299,-. Det er nøyaktig de samme prisene som vi hadde i fjor, og er på et nivå som jeg tviler på at andre i markedet kan matche, sier Braaten.

Prisene for ikke-medlemmer er på 499,- for edelgran som er under to meter, og 549,- for edelgran over to meter.

Forleng holdbarheten
Tidligere var det klassisk norsk gran som var mest populær i norske husholdninger, men tronen har de siste årene blitt overtatt av edelgran. Edelgran er fyldigere og med blanke mørkegrønne nåler som drysser mindre. Særlig om man tar litt vare på treet, og Braaten forteller at det kun kreves enkelt vedlikehold for å få treet til å vare gjennom hele julen.

– Når du har kjøpt juletre er det fint å la det stå innendørs et døgn i en kjeller eller i en gang, slik at treet akklimatiseres til en mer normal innetemperatur uten å umiddelbart møte over tjue grader i stua. Har du en liten sag kan du gjerne sage av en liten skive helt nederst på stammen, før du setter treet i juletrefoten. Deretter handler det meste seg om å tilføre nok vann, og helst holde treet unna varmekilder som ovn og peis.

Kontakter

Bilder

Thomas Holen, butikkmedarbeider Obs BYGG Haugenstua. Foto: Coop
Thomas Holen, butikkmedarbeider Obs BYGG Haugenstua. Foto: Coop
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom