Hold Norge Rent

Hold Norge Rent lanserer ressursbank mot forsøpling

Del

Hold Norge Rents nye ressursbank skal gjøre veien mot en søppelfri kommune enklere ved å gi kunnskap og konkrete råd for å lykkes i kampen mot forsøpling.

Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent

Kommuner som ønsker å forebygge forsøpling, inviteres nå til å bruke Hold Norge Rents ressursbank for kommuner.

Norske kommuner har mange felles forsøplingsutfordringer, men det er også forskjeller i både kilder og årsaker til forsøplingen. Dermed er det også forskjeller i hvilke tiltak som er effektive fra kommune til kommune.

– Hold Norge Rent vil hjelpe kommunene i gang med arbeidet mot forsøpling, og Ressursbanken skal være en kilde til både kunnskap og inspirasjon, sier Mari Mo Osterheider, fagansvarlig for landforsøpling i Hold Norge Rent.

Ressursbanken gir norske kommuner nyttig informasjon om hvordan kommunen bør gå frem for å kartlegge kilder og årsaker til forsøpling og på bakgrunn av dette, sette inn skreddersydde tiltak mot forsøplingen.

Hold Norge Rent har også laget brosjyren «Mot en søppelfri kommune», og denne sendes til alle landets ordførere i løpet av høsten.

– Brosjyren er en enkel introduksjon til Ressursbanken og skal inspirere norske ordførere til å satse strategisk og kunnskapsbasert i arbeidet mot forsøpling, sier Osterheider.

Ta kontakt på post@holdnorgerent.no eller 40001438 for mer informasjon, flere bilder eller intervjuavtaler.

Nøkkelord

Kontakter

Mari Mo OsterheiderProsjektleder land og nasjonalt arbeid

Mari vet at forsøpling på land betyr til slutt forsøpling i land. Hun fokuserer derfor på landsbaserte forsøplingskilder, som engangsgriller, sneip og engangskopper.

+47 905 69 619mari@holdnorgerent.no

Bilder

Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde
Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom