Hold Norge Rent

Hold Norge Rent-konferansen 2021 en suksess!

Del

Over 150 deltakere logget seg på til årets største konferanse for marin forsøpling.

Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent
Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent

- Vi i Hold Norge Rent liker ikke pekeleken. Forsøpling må løses i samarbeid, og alle må ta sin del av ansvaret. I dag setter vi fokus på næringslivets ansvar, og hovedløsningen er enkel: Vi må adressere risikoen for forsøpling, innledet daglig leder Lise Gulbransen i Hold Norge Rent årets digitale konferanse.

Hold Norge Rent samler årlig landets ryddeentusiaster, forvaltningen, forskere, kommuneansatte og næringslivet for å dele nyeste kunnskap om marin forsøpling. I år var temaet næringslivets rolle, og hvordan næringslivet kan bidra til å løse dette globale miljøproblemet.

Samarbeid om løsningene

Inger Andersen, generalsekretær i FNs miljøprogram, åpnet konferansen med en oppfordring til oss forbrukere og privat sektor til å ta ansvar, og til offentlige myndigheter om sikre gode løsninger for avfallshåndtering. Hun nevnte pandemiforsøpling som eksempel på noe som ikke må havne i havet. Generalsekretæren oppfordret oss til å kreve myndighetsregulering og etterlyste privat sektors rolle knyttet til eget avfall.

Nina Jensen i REV Ocean og Espen Karlsen i Jernia snakket om meningsfylt ansvar som næringslivsaktør.

Jensen påpekte behovet for at miljøorganisasjonene og næringslivet kombinerer krefter for å komme frem til de beste løsningene og nå målet raskere. Karlsen på sin side snakket om målet om et «ta vare på-samfunn» med mindre 3 for 2 og produkter som varer lengre.

Tid for handling 

- Skal vi oppnå nullvisjonen for forsøpling må vi ta grep nå, og sørge for at vi lærer underveis. Vi må bryte forbindelsen mellom økt omsetning og økt forsøpling. Og jeg håper programmet i dag har vist hvordan det er mulig, sa programansvarlig og konferansier Kine Martinussen i Hold Norge Rent avslutningsvis.

Nøkkelord

Kontakter

Kine E. MartinussenFagleder hav og marin forsøpling

Kine har ansvar for Hold Norge Rents arbeid mot marin forsøpling, og leder vårt SAM-nettverk. Hun har også programansvar for Hold Norge Rent-konferansen.

Tel:+47 992 36 935kine@holdnorgerent.no

Bilder

Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent
Lise Keilty Gulbransen i Hold Norge Rent
Last ned bilde
Programansvarlig og konferansier Kine Martinussen i Hold Norge Rent
Programansvarlig og konferansier Kine Martinussen i Hold Norge Rent
Last ned bilde

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438

https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge forsøpling og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av eierløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddeuka som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg pressemeldinger fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom