One To One

Hokksund-firma vil fremme handel med Estland og Baltikum

Del

Norske innkjøpere og daglige ledere i både små og store firmaer har et stort potensial til å gjøre bedre innkjøp og tjene mer penger enn det de gjør i dag. Det er langt fra noen nytt at norske bedrifter kjøper varer og tjenester i Baltikum, men det bør gjøres i langt større grad en det gjøres i dag.

Meetingforum.eu, med Hokksund-mannen Arne Lie i spissen, vil hjelpe norske bedrifter og virksomheter til å bli bedre kjent med det estiske markedet og veldig raskt også i de to andre baltiske landene Latvia og Litauen. 

Med over 15 års erfaring fra handelsvirksomhet mellom Estland og Norge og andre europeiske land, har Lie nylig opprettet en ny spennende møteplass slik at enda flere selskaper i Estland kan få tilgang til det norske markedet, samtidig som både små og store norske bedrifter får mulighet til å møte mange spennende produsenter av ulike varer og tjenester uten unødvendig bruk av tid og ressurser. 

Han vil også at norske selskaper skal nyttiggjøre seg det store potensialet som ligger i å produsere, importere og samarbeide med estiske selskaper. Mange er skeptiske og tror de må være store bedrifter for å kunne gjøre dette og andre har fortsatt forutinntatte meninger om kvalitet og seriøsitet fra Baltikum noe som selvfølgelig er svært ubegrunnet. 

Etter en foredlet modell fra Møteforum (Mforum.no) her i Norge som mange kjenner til, ønsker Lie at norske bedriftsledere og innkjøpere skal bli med på en to-dagers tur med tilrettelagte og skreddersydde møter for de enkelte bransjene. Lie kan også skreddersy møter for enkeltfirmaer og har en lang liste over ulike type bedrifter de ønsker å komme i kontakt med. Ønsker noen bare å møte kjøkkenprodusenter så ordner Meetingforum.eu dette med en skreddersydd møteplan over to dager i Tallinn. 

Tett samarbeid og partner med Estlands største bransjeforening

Estonian Chamber of Commerce and Industry (ECCI / KODA) er den eldste og største estiske representative organisasjonen for gründere og ble grunnlagt for å representere og beskytte felles interesser for estiske kjøpmenn, produsenter, bankmenn og rederier i 1925. I dag har ECCI over 3.200 medlemmer og er blitt den største organisasjonen i sitt slag i Estland.

I tett samarbeid med disse vil Meetingforum.eu arrangere én til én møter med de ulike bedriftene i Koda sine flotte lokaler i Tallinns gamle bydel. Koda er også en garantist for at ting skal gå riktig for seg og at de norske bedriftene får møter med prekvalifiserte, solide og seriøse bedrifter. Koda kan hjelpe med advokat og juridisk hjelp når avtaler skal inngås og kontrakter skrives. De kan også gi råd i etablering av bedrifter i Estland og har selvfølgelig kunnskap om lover og regler som gjelder for Estland og andre EU-relaterte spørsmål som kan dukke opp. 

– Det er ikke til å stikke under en stol at det også finnes uærlige næringsdrivende i Estland slik vi også har i Norge. Men gjør du tingene riktig og sørger for å ha gode avtaler, er det uproblematisk å handle her. Jeg har selv lang erfaring med kjøp av mange typer produkter og tjenester i Estland og får pr dato tilsendt varer to dager i uka. Til tross for at euro-kursen har steget, er prisene fortsatt langt lavere enn i Norge og kvaliteten er helt på topp, sier Arne Lie. 

Åpner opp landet igjen

Estland har hatt lite smitte i forbindelse med korona-viruset. De har nylig åpnet grensene til sine Finland og deres baltiske naboer. Arne Lie håper derfor at det innen rimelig tid vil være mulig å arrangere turer og møter til nettopp Estland. 

– I den fasen vi nå er i gjelder det å finne mange og aktuelle norske bedrifter innen bygg og anlegg og planlegge en tur førstkommende høst om dette er mulig. I neste fase vil vi utvide med andre bransjer. Det er en lang rekke firmaer i Estland som selger store partier til Norge i dag, men vi har mye å hente her sier, Lie. 

– Hadde jeg drevet et lite eller medium stort byggefirma så hadde jeg tatt turen umiddelbart. Det er så mange moderne firmaer i nærheten av Tallinn og de er kjent for å lage meget god design på lik linje med Danmark, sier Lie. 

Han peker blant annet på produsenter av kjøkken, dører, vinduer, garderober, badstuer, gulv, hytter og hus, og denne typen varer er ettertraktet i Norge. Men det finnes også firmaer som leier ut kvalifisert arbeidskraft til Norge. 

– Det er ikke alle firmaer som kan handle store partier av gangen. Derfor forsøker vi nå å legge opp til samkjøring på transportsiden. Ved å samle flere bestillinger på trailere, vil dette gjøre transporten enda rimeligere, sier Arne Lie. 

Bør ta kontakt

– Det er stor byggeaktivitet i Norge til tross for koronasmitte og delvis nedstenging. Det vil være merkelig om ikke alle som driver i byggebransjen ønsker å øke sin fortjeneste ved å importere og selge sine egne produkter når de setter opp hus og hytter. Det ville i hvert fall jeg ha sjekke opp raskt, sier Lie. 

Det er meget stor interesse i Estland for Meetingforum.eu og Hokksund-firmaet har allerede en lang liste over firmaer som ønsker å møte norske bedrifter innenfor segmentet bygg og anlegg. 

– Vi er allerede i kontakt med flere norske selskaper som ønsker å sjekke ut denne form for samarbeid, men det gjelder også for mange andre å ta kontakt slik at vi kan skreddersy det første møteforumet på en god måte, sier Arne Lie. 

– Vi anbefaler alle bedrifter som ønsker å utvide måten å drive forretning på om å ta kontakt med oss for å få mer info om hva som skal skje utover høsten i Estland. Det vil garantert være verdt pengene og nye muligheter vil åpne seg raskt.

Fakta

Meetingforum eies av det norske selskapet One To One AS og OTO Meedia OÜ i Estland. One To One har handlet med de baltiske landene og mange forskjellige selskaper i Estland i en årrekke. Eier og administrerende direktør i begge selskaper er Arne Lie. Han eier i tillegg to andre selskaper i Norge, og ett selskap i Danmark. Med over 15 års erfaring fra handelsvirksomhet mellom Østersjøen og Norge vil Lie nå opprette et møteforum slik at enda flere selskaper i Estland kan få tilgang til det norske markedet. Han vil også at enda flere norske selskaper skal nyttiggjøre seg det store potensialet som ligger i å produsere, importere og samarbeide med estiske moderne selskaper. 

Estonian Chamber of Commerce and Industry (ECCI) er den eldste og største estiske representative organisasjonen for gründere og ble grunnlagt for å representere og beskytte felles interesser for estiske kjøpmenn, produsenter, bankmenn og rederier i år 1925. I dag har ECCI med over 3.200 medlemmer blitt den største organisasjonen i sitt slag i landet. 

ECCIs oppgave er å utvikle entreprenørskap i Estland gjennom forretningstjenester og spille en aktiv rolle i utformingen av økonomisk politikk. 

Vi er medlemmer av BCCA (Baltic Sea Chambers of Commerce Association) og Eurochambres. 

Mer informasjon
www.koda.ee

Norsk utgave av Meetingforum.eu
https://www.meetingforum.eu/nb/hjem/

Arne Lie

Arne Lie fra Hokksund har drevet med handel i Estland i mange år. Nå har han startet et møteforum for å gi denne muligheten til andre norske selskaper. 

Kontakter

Arne Lie
Mobil: 930 45 711

Bilder

Arne Lie fra Hokksund har drevet med handel i Estland i mange år. Nå har han startet et møteforum for å gi denne muligheten til andre norske selskaper.
Arne Lie fra Hokksund har drevet med handel i Estland i mange år. Nå har han startet et møteforum for å gi denne muligheten til andre norske selskaper.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om One To One

One To One
One To One
Semsveien 40
3300 Hokksund

930 45 711

Følg saker fra One To One

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra One To One på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.