TV 2

«Hodejegerne» blir ny drama-storsatsing på TV 2

Del

Den nye serien «Hodejegerne», basert på Jo Nesbøs roman, blir TV 2s nye drama-storsatsning. Serien er under innspilling og får premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2022.

Axel Bøyum har hovedrollen i Hodejegerne - serien.
Axel Bøyum har hovedrollen i Hodejegerne - serien.

– Det er veldig stas å få til en slik stor avtale med våre gode samarbeidspartnere i C More og TV4. Serien «Hodejegerne» som er basert på krimkongen Jo Nesbøs romaner, blir en av TV 2s storsatsinger i 2022, forteller kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

«Hodejegerne» utspiller seg i tiden før Jo Nesbøs roman og filmatiseringen av den populære romanen med samme navn. I serien følger vi Roger Brown, som spilles av Axel Bøyum, en hodejeger som både lyver og manipulerer seg frem både i arbeidslivet og kjærlighetslivet. Men en løgn fører til en ny løgn og snart er han fanget i et nett av løgner som setter både han selv og sine nærmeste i fare.

– Det er en knallsterk rolleliste med unge dyktige skuespillere og godt etablerte navn. Innspillingene av serien er allerede i gang og vi gleder oss til å presentere det ferdige resultatet av denne storslåtte serien i løpet av neste år, sier Kathrine Haldorsen som er programredaktør i TV 2.

Axel Bøyum har rollen som den unge sultne hodejegeren Roger Brown.
– Det er en stor ære å bli tilbudt denne rollen, og var ikke i tvil når jeg takke ja til dette. Geir Henning Hopland og Rolf-Magne G. Andersen har laget et manus og er univers som er helt helt spesielt. Det har med seg det gode drivet fra filmen og en veldig spennende portrettering av en ung og sulten hodejeger, sier Axel Bøyum.


Geir Henning Hopland (Lilyhammer, Frikjent, Magnus) er regissør for serien og har også skrevet manus sammen med Rolf-Magne G. Andersen (Førstegangstjenesten, Magnus).
– Da jeg fikk forespørsel om jeg ville gjøre en tv-serie av Hodejegerne, så leste jeg romanen på nytt. Jeg hengte meg opp i de sidene hvor Roger treffer Diana i London, og da ble idéen om å la serien utspille seg i 2002 født, forteller Geir Henning Hopland.
– «Hodejegerne» kommer til å bli en serie i Jo Nesbøs ånd, en miks av mørk humor og spenning i et høyt tempo.


I rollene ser vi Axel Bøyum (Heksejakt, Heimebane) som Roger Brown, Ingrid Giæver (Tre nøtter til Askepott , Thelma) som Diana Eliassen, Mikkel Bratt Silset (Vikingene) som Ove Kjikerud, Ingeborg Raustøl (Maniac) som Julie, Mads Ousdal (Heksejakt, Heimebane) som Øyvind Møllerstad, og Martin Wallström (Beck, Mr.Robot) som Jon Christian Wiklund.
I øvrige roller ser vi Mats Eldøen, Ravdeep Singh Bajwa, Stig Adam, Terje Strømdahl og Jannik Bonnevie.


Serien «Hodejegerne» er et produksjonssamarbeid med svenske TV4 og C More. «Hodejegerne» blir produsert av Yellowbird Norge. Regissør er Geir Henning Hopland. Manusforfattere er Rolf-Magne G. Andersen og Geir Henning Hopland. Ansvarlig produsent er Gudny Hummelvoll fra Yellowbird Norge (Okkupert, Ingenting å le av) i sammen med Eleonore Anselme og Alexia af Kleen. Piodor Gustafsson er Executive produsent. Utenfor Norden distribueres serien av Endeavor Content.


Serien «Hodejegerne» vil få premiere på TV 2 Play i løpet av 2022, og senere også vises på TV 2.

Kontakter

Nina EnghPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Julestjerna, Truls á la Hellstrøm, Bloggerne, Funkyfam, God morgen Norge, Hodejegerne - serien, Martine vil bli politi og barne-tv Oiii.

Tel:+47 916 05 816nina.engh@tv2.no

Bilder

Axel Bøyum har hovedrollen i Hodejegerne - serien.
Axel Bøyum har hovedrollen i Hodejegerne - serien.
Last ned bilde
Axel Bøyum har hovedrollen i Hodejegerne - serien.
Axel Bøyum har hovedrollen i Hodejegerne - serien.
Last ned bilde
Martin Wallström i Hodejegerne - serien.
Martin Wallström i Hodejegerne - serien.
Last ned bilde
Ingrid Giæver i Hodejegerne - serien.
Ingrid Giæver i Hodejegerne - serien.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom