Det Internasjonale Barnekunstmuseet

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit åpner utstillingen «Hvis jeg måtte flykte..» i Oslo Rådhus tirsdag den 13. desember.

Del

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom UNICEF Norge, Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Aftenposten Junior, som i høst inviterte alle landets 5.-7.klassinger til å delta i en stor tegne- og skrivekonkurranse med utgangspunkt i UNICEF Norges undervisningsopplegg «Barn på flukt». Oppgaven lød: Tegn og fortell «hva ville vært viktigst for deg å ta med/hva ville du savne mest hvis du måtte flykte hjemmefra» og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit møter vinnerne av tegne- og skrivekonkurransen «Hvis jeg måtte flykte..»

4000 innsendte tegninger

Responsen var kjempestor. Det kom inn over 4000 tegninger fra hele landet, og en jury bestående av Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, fagansvarlig Ellen Sandøe i UNICEF Norge, direktør Angela Goldin fra Barnekunstmuseet og 11-åringene Eivind og Nathanya fra St. Sunniva skole i Oslo har kåret 19 fylkesvinnere og til slutt tre hovedvinnere.

-Nivået på tegningene er veldig høyt. Og det er kjekt å se at mye av fokuset er på relasjoner og på de nære tingene, sier brødrene Ylvisåker.

Ylvis skal også opptre under den offisielle åpningen.

Åpen 13.-19. desember 2016

Alle de 19 fylkesvinnerne blir utstilt i Rådhusgalleriet i Oslo Rådhus fra 13.-19. desember. Her vil kronprinsesse Mette-Marit møte rundt 80 barn, deriblant flere av fylkesvinnerne. Kronprinsessen vil dele ut diplomer og hilse på de tre hovedvinnerne. Deretter vil hun bli vist rundt i utstillingslokalet. I tillegg til tegningene vises flere UNICEF-fotografier av barn på flukt.

28 millioner barn over hele verden er på flukt. 6 millioner syriske barn er på flukt fra krigen i hjemlandet, som snart har vart i seks år.

-Dette er et svært viktig tema, og også noe mange barn er opptatt av. Denne utstillingen viser at svært mange barn har reflektert rundt temaet, sier Ellen Sandøe, fagansvarlig for barn og unge i UNICEF Norge.

-Det er viktig at skolen er en arena som åpner for samtaler og bearbeidelse av aktuelle nyheter, fortsetter hun.

Utdrag fra den nasjonale tegne -og skrivekonkurransen vil fra 17.januar bli presentert på Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo. Målet videre er at utstillingen neste år også vil kunne vises på skoler og/eller biblioteker i flere av landets fylker og kommuner. 

Åpningstider i Oslo Rådhus (inngang fra sjøsiden)

  • Tirsdag: 12:00 – 15:30
  • Onsdag: 09:00 – 15:30
  • Torsdag: 09:00 – 15:30
  • Fredag: 09:00 – 15:30
  • Lørdag: 11:00 – 16:00

Om UNICEF:UNICEF er verdens største hjelpeorganisasjon for barn. I over 190 land jobber vi for at barn skal overleve, vokse opp og utvikle sitt fulle potensial – beskyttet fra vold og overgrep. Vi tror at fremtiden tilhører dem med størst tro på at den kan endres, derfor jobber vi også med å endre strukturen i samfunn hvor barns beste ikke blir ivaretatt. UNICEF Norge jobber nasjonalt for at UNICEFs globale mål skal nås. www.unicef.no

Om Det internasjonale Barnekunstmuseet: Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo, Norge, er en pionerinstitusjon, og regnes som ett av de første i sitt slag i hele verden. I dag rommer museet en unik kunstsamling laget av barn og unge fra mer enn 180 land. Hovedmålsettingen er å fremme «barnas rettigheter» og i fremtiden fungere som et forskningssenter for barnas kunst, historie og kultur. www.barnekunst.no

Om Aftenposten Junior: Norges eneste avis for barn og unge. Barn og unge får med seg hva som skjer i nyhetene, men forstår ikke alltid hvordan det henger sammen. I Aftenposten Junior dekker vi det som skjer på en måte barna lettere kan forstå. Hver uke gir Aftenposten Junior leserne nyheter fra Norge og verden, sport, dyrestoff, kultur, kryssord og quiz og mye annet.

Pressekontakt UNICEF Norge: Kommunikasjonsrådgiver Gro Rognmo. Epost gro.rognmo@unicef.no, Tlf. 91829667.

Pressekontakt Slottet: Kommunikasjonsrådgiver Lars Heltne. Epost lars.heltne@slottet.no, Tlf. 99786859/22048767

Kontakt Barnekunstmuseet: Direktør Angela Goldin. epost: post@barnekunst.no Tlf. 90918247

Bilder

Lenker

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

Faktaboks - Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Barnekunstmuseet ble offisielt åpnet 1.oktober 1986. Museet har helt fra sin grunnleggelse vært opptatt av FNs Barnekonvensjon befestet et rykte verden rundt som en unik kunstinstitusjon som samler, bevarer og formidler kunst laget av barn og unge (2-18 år). Museets unike samling inneholder i dag over 200 000 kunstverk fra mer enn 185 land. Museets samling har vokst ut av huset på Frøen, og man jobber med planer om større og mer sentrale lokaler slik at museet kan bli et fremtidig unikt utvidet internasjonalt opplevelses- og kunnskapssenter. Hjemmeside: www.barnekunst.no

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Clear Channel samarbeider med Barnekunstmuseet!2.5.2019 08:52:49 CESTPressemelding

Det Internasjonale Barnekunstmuseet samarbeider med Clear Channel og viser for første gang internasjonal barnekunst i rundt i Oslo’s gater. Barnekunsten fra museets permanente samling vises 30 ulike steder i hovedstaden ila april-mai 2019 måned ved bla.; Majorstuen, Homansbyen, Frogner, Aker Brygge, Tjuvholmen, Rådhusplassen, Gamle Oslo, Ila, Thorsov, Grünerløkka, Tøyen, Ekkeberg, Oslo City, Kampen, Gamle Oslo, Sofienberg, Oslo S, m.m. – Barn er et folk, sier man. Men et folk eksisterer ikke uten kultur. Barn er et folk som hører fremtiden til. Og da må dette folk ha rett til sitt eget språk, sin egen kultur, sin kunst og sin historie. – museets grunnlegger & filmregissør Rafael Goldin (1920-1994)- Barnekunstmuseet har like stor appell til barn som til voksne. Museets samling bygger på tanken om at barna selv skal uttale seg og komme til orde. Alle har vært barn en gang! - museets direktør, Angela Goldin- Det er mange museer for barn, men Oslo har et museum av barn. - New York Times (1

26.08. Barnekunstmuseet inviterer til gratis konsert med Unge Folkemusikere i Oslo (UFO) på Tjuvholmen!22.8.2018 08:55:00 CESTPressemelding

Barnekunstmuseet ønsker velkommen til gratis konsert med Unge Folkemusikere i Oslo på Tjuvholmen. Søndag 26. august 2018 kl. 14.00 sted; Barnekunstmuseets POP UP galleri Tjuvholmen (vis a vis Astrup Fearnley Museet) Om UFO: Unge Folkemusikere i Oslo er en gruppe med barn og unge som spiller fele og synger folkemusikk. Gruppa består av ca 15-20 barn i alderen 8 til 18 år. De øver hver tredje uke på Marienlyst skole og spiller og synger folkemusikk fra både Østlandet og andre deler av Norge. I tillegg til de faste øvingene deltar de på mange eksterne arrangementer, og det siste året har de spilt på Riksscenen, Musikkfest Oslo, Barnas Dag i Follo, Universitetets Aula, Oslo Rådhus, Vigelandsparken, Lillomarka – i tillegg til å ha spilt til dans mange ganger og deltatt i Oslokappleiken. Adresse: Tjuvholmen allé 25, 0252 Oslo (rett v/ Tjuvtitten tårn) Åpningstid på Tjuvholmen: Mandag stengt Tirsdag 12-17 Onsdag 12-17 Torsdag 12-17 Fredag 12-17 Lørdag 12-17 Søndag12-17

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom