Sony Music Norway

Hkeem er tilbake med "Madiba"

Del

Hkeem har virkelig vært på en reise siden sist han slapp musikk. Fredag 7. juni slipper han "Madiba", første låt ut fra et kommende album.

Foto: Trine Hisdal
Foto: Trine Hisdal

Når Abdulhakim Hassane skaper musikk er prosessen litt som å lage filmmusikk. Men på vrangen. Han ser for seg et slags manus, med scener, karakterer og handling, som han deretter skriver tekst og musikk til. Siden han fikk sitt kommersielle gjennombrudd og toppet hitlistene med «Fy Faen» i 2017, har han blant annet vunnet tre Spellemannspriser, fått over 60 millioner streams og spilt konserter landet rundt. I 2019 kommer debutalbumet «HKEEM», og det hele starter med «Madiba» 7. juni, en afropop-låt som er lagd for sjela.

«Låta handler om å ha troa på deg selv, og at du kan klare alt du setter deg som mål i livet uavhengig av bakgrunn, farge eller økonomiske situasjon. Derfor har vi brukt Madiba som tittel, og som metafor, for uansett hvor mørkt det ser ut, så finnes det alltid en løsning. Nelson Mandela beviste det. Alltid ha troa på deg selv. Kan de så kan vi» - Hkeem

Der Hkeem tidligere har vært i voldsom utvikling og under et slags press - både fra seg selv og andre - er han nå mer voksen og tryggere på sin egen stemme, både bokstavlig og metaforisk. Og låtene på debutalbumet «HKEEM» reflekterer dette. Etter én produktiv uke i Marokko var låter til et helt album eller mindre på plass. «Madiba» var en av de første låtene som ble laget. 

«Jeg husker at vi satt i stua i Marrakech, også hadde jeg sagt at jeg ville ha en litt sånn afrikansk vibe. Så begynte Håkon fra Kastell å spille piano, og han kom inn i en sinnssyk vibe som jeg følte. Prosessen med denne låta har vært lang og lærerik. Jeg har aldri gått så mange runder med en låt før. Jeg hadde et sterkt kreativt team med meg, og vi jobbet hardt for å perfeksjonere viben vi skapte i Marrakech» - Hkeem

Det har alltid vært viktig for 21-åringen fra Stovner i Oslo at musikken hans har mening, et budskap. Hkeem er en rapper, vokalist, historieforteller, låtskriver. Musikken har alltid vært personlig og nær, men må være åpen for tolkning. Temamessig er kanskje ikke «Madiba» så langt fra det han har skrevet tidligere- men soundet er helt nytt for ham. 

«Jeg føler personlig at ingen har gjort det på norsk på denne måten, og jeg håper at det er en låt som vil sjokkere det norske folket. Jeg vil beskrive soundet som afropop, men det er musikk som er lagd for sjela» - Hkeem

«Madiba» er ute 7. juni. 

Kontakter

Bilder

Foto: Trine Hisdal
Foto: Trine Hisdal
Last ned bilde

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom