Farmasiet

Hjemmelegene og Farmasiet med tiltak for å redusere trykket på helsevesenet i Stor-Oslo-området

Del

Det enorme trykket på legekontorene bør lettes for å frigjøre kapasitet og – ikke minst – for å hindre smitte av covid-19. Det mener Nicolai Skarsgård, lege og daglig leder i Hjemmelegene.

(Foto: Foto: Åsmund Holien-Mo)

– Helsevesenet og apotekbransjen er under stort press. Vi trapper nå opp innsatsen for å lette på trykket for legevaktene og apotekene, sier Skarsgård i Hjemmelegene, som tilbyr hjemmebesøk av lege i Stor-Oslo.

For å avlaste helsevesenet og apotekbransjen i Stor-Oslo-området tar nå Hjemmelegene og Norges største nettapotek, Farmasiet, grep. De starter nå med gratis reseptfornyelse på nett og gratis hjemlevering av reseptvarer.

– Vi følger utviklingen av koronaviruset nøye, og dette er en dugnad. Hvis det kan begrense smitterisiko at folk slipper å dra ut for å besøke legekontor og apotek, så skal både Hjemmelegene og Farmasiet bidra så godt vi kan, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, som også legger til at i Sverige blir nå eldre og syke frarådet å dra til fysiske apotek og legebesøk.

Tester ikke, men kan rådgi om covid-19
Skarsgård i Hjemmelegene presiserer at de ikke utfører testing av korona, men generelle vurderinger hos folk som er syke.

– Vi følger FHIs retningslinjer og hjelper folk med å vurdere hva de trenger å gjøre. Men det er veldig mange nå som trenger legehjelp helt urelatert til korona. Vi sørger for økt tilgang til legehjelp hjemme og digitalt, og bidrar til å avlaste et hardt presset helsevesen og redusere smitterisiko, forklarer Skarsgård og legger til:

– De syke og gamle kan og bør hjelpes hjemme, for å redusere smitterisiko og dødelighet som følge av covid-19.

Stålsetter seg for økt pågang
Hjemmelegene og Farmasiet merker allerede at flere ønsker legen hjem til seg og medisiner på døren. Bare de siste dagene har Hjemmelegene opplevd en eksplosjon i antall henvendelser. Sammenlignet med mars i fjor har pasientvolumet økt med 400 prosent.

– Vi opplever flere og flere pasienter som vil ha hjelp hjemme, i stedet for å risikere smitte og lange ventetider på legekontor. Det er tydelig at det er en økende smittefrykt mot å dra til legen, sier Skarsgård.

Pågangen har blitt så stor at de må ansette flere leger, raskt.

– Vi går tom for timer hver eneste dag, og ofte dagen i forveien, som er uvanlig for oss. Vi besøker alle vi klarer som trenger legehjelp, men det blir litt lengre ventetider enn normalt, og vi jobber på spreng for å øke kapasiteten. Vi har allerede 30 tilknyttede leger, men søker nå aktivt etter 10 leger til, med snarest mulig oppstart, forteller Hjemmelegene-sjefen.

Nettapoteket Farmasiet.no har også erfart en massiv økning i salget av alle slags typer legemidler, men aller mest av medisiner for de med nedsatt immunforsvar.

– Salget av reseptbelagte legemidler er tidoblet, vitaminbjører 16-doblet, Ibux 25-doblet, Paracet 29-doblet og Otrivin 56-doblet. Alt i løpet av de siste dagene. Vi har nå økt bemanningen og utvidet lageret vårt for å imøtekomme behovet til kundene, og ikke minst for de som er i utsatte risikogrupper som er ekstra avhengige av oss i disse dager, avslutter Furuseth.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Farmasiet

Farmasiet
Farmasiet
Østre Kullerød 2
3241 Sandefjord

33 00 58 80http://www.farmasiet.no

Om Farmasiet:
Farmasiet.no drives av Farmasiet Apotek (Farmasiet AS med org. nr: 913379721). Vi holder til i Sandefjord, samlokalisert med Komplett Group. Farmasiet Apotek har egen apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk (konsesjonsnummer 1849). I tillegg er apoteket godkjent som et nettapotek. Les mer om nettapotek på Legemiddelverkets offisielle sider om nettapotek.

Alle nettapotek må også ha et apotekutsalg tilgjengelig for kunder. Apotekutsalget har besøksadresse Østre Kullerød 2, 3241 Sandefjord. Lokalene er åpent mellom klokken 9 og 16 mandag til fredag. Vi tilpasser vårt lagerhold av reseptpliktige legemidler løpende etter etterspørsel. Ta gjerne kontakt på forhånd for å sikre at vi har din reseptvare på lager dersom du ønsker å hente ut resept i apotekutsalget.

Om Hjemmelegene:
Hjemmelegene AS ble startet opp i 2017 av et gründerteam bestående av leger, økonomer, ingeniører og teknologer. Konseptet er enkelt og brukerorientert: Legen bookes digitalt, og besøker pasientene hjemme eller på kontoret, dag, kveld eller helg. Legene har minst tre års erfaring, og kan ta prøver og behandle de aller fleste tilstander på stedet, samt skrive resept, sykemelding og henvise til spesialist. Siden lanseringen 2017 har Hjemmelegene hjulpet godt over 10.000 utførte konsultasjoner, med svært gode tilbakemeldinger fra pasientene: 4,9 av 5,0 mulige. Hjemmelegene brukes spesielt hyppig av småbarnsfamilier og eldre, som vil slippe venterom og reisevei normalt forbundet med legebesøk.

Følg saker fra Farmasiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Farmasiet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom