Eyr

Hjemmediagnostikk og avstandsoppfølging av pasient blir snart realitet

Del

Apple lanserte nylig sin Apple Watch Series 4, dette er i følge dem det første konsumentproduktet som gjør det mulig å ta et elektrokardiogram (EKG) av hjertet. Dette vil muliggjøre avstandsoppfølging og hjemmediagnostikk på et helt annet nivå enn i dag. Her ser man konkret konturene av hva slag helsetjenester vil vil se i fremtiden. Spesielt gunstig er det for kronisk syke og de som har lang reisevei til legen sin. Dette er startskuddet på en eksponensiell vekst i slike tjenester.

CEO i Eyr Medical mener at helsevesenet i dag lever fortsatt i en verden med CD-ROM og sjekkhefter. Foto: Eyr
CEO i Eyr Medical mener at helsevesenet i dag lever fortsatt i en verden med CD-ROM og sjekkhefter. Foto: Eyr

Hva er nytt

Med Apple Watch Series 4 kan du ta elektrokardiogram av hjertet gjennom EKG-funksjon. Klokken vil også kunne måle ditt aktivitetsnivå og har skritteller. En annen nyhet er fallsensoren som mange eldre i dag allerede benytter. Gjennom den nye Apple Watch tilgjengeliggjøres nå et slikt produkt til massene. Diagnostikken beveger seg ut av sykehuset og legekontoret, inn på apoteket og hjem i stua til folk.  «Om få år vil vi ta blodprøver og annen diagnostikk hjemmefra, og det vil være like naturlig som å klippe håret», sier Karl Martin Lind, CEO i Eyr Medical.

Dette er en forsmak på hvordan vi forbruker helsetjenester, her vil vi oppleve en radikal endring. Se bare på de endringene vi har sett i finansverdenen, der man på få år har gått fra sjekkhefte til Vipps og Apple Pay. "Helsevesenet i dag lever fortsatt i en verden med CD-ROM og sjekkhefter", sier Lind. 

Offentlig sektor må forte seg

Allerede nå er det flere private tilbydere av digitale helsetjenester i Norge. Alle med smarttelefon eller tablet har tilgang til videomøte med legene i Eyr gjennom vår app, og over 400.000 har det gratis gjennom forsikringsavtalene sine. Dette markedet er fortsatt begrenset fordi folk flest ikke kjenner til muligheten, og fordi vi i Norge er trofaste mot fastlegen vår.

Fastlegeordningen i Norge ligger nok 2-3 år bak Sverige på digital innovasjon. Hadde fastlegene hatt tilgang til Eyr, vil også de kunne dra nytte av innovasjonen som Apple nå baner vei for. "Jeg ønsker at flest mulig mennesker skal få bedre tilgang på digitale helsetjenester uavhengig av sin personlige økonomi», sier Lind. Utviklingen innen digitale helsetjenester vil gå i ekspressfart. Derfor haster det med å få på plass tidsbesparende og gode digitale verktøy for fastlegene og sykehus. «Når du hører at journaler blir sendt i taxi mellom sykehus så får man jo lyst til å rive seg i håret. Tenk alle menneskelige feil som ligger i slike prosesser. Digitalisering av offentlige helsetjenester haster», fortsetter Lind. 

Vi deler gjerne våre erfaringer

Med over 11.000 videokonsultasjoner på få måneder, har vi gjort mange erfaringer og har informasjon på hva som fungerer - og det som ikke fungerer. Det vi med sikkerhet kan si er at våre tjenester effektiviserer jobben til legene. Samtidig ønsker folk økt tilgjengelighet av helsetjenester. Det er en stor samfunnsøkonomisk kostnad å kreve at alle skal møte opp på sitt fastlegekontor, uansett hva det gjelder. «Bent Høie, nå som du jobber med Helsenæringsmeldingen er du velkommen til oss for å lære av våre feil, se hva som faktisk fungerer og ikke minst teste teknologien vår», sier Lind.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

CEO i Eyr Medical mener at helsevesenet i dag lever fortsatt i en verden med CD-ROM og sjekkhefter. Foto: Eyr
CEO i Eyr Medical mener at helsevesenet i dag lever fortsatt i en verden med CD-ROM og sjekkhefter. Foto: Eyr
Last ned bilde

Lenker

Om Eyr

Eyr
Eyr
Gaustadalléen 21
0349 Oslo

+47 932 09 995https://www.eyr.md

Legene på mobil

Snakk med legen når og hvor det passer deg. Med Eyr tar du legetimen på mobil - raskt, enkelt og sikkert. 
Tidsklemma er noe de fleste kjenner på av og til. Gjennom vår videoløsning kan du snakke med en lege når og hvor det måtte passe deg. Enten det er hjemme i sofaen, i senga, på kontoret, hytta eller i utlandet. Alle våre leger er erfarne allmennleger som jobber som fastleger eller legevaktsleger på Colosseumklinikken i Oslo. 

Følg saker fra Eyr

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eyr på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eyr

Gratis videokonsultasjon med lege for reiseforsikring16.1.2019 07:00:00 CETPressemelding

Har du reiseforsikring i Gjensidige eller Gouda er nå Eyr inkludert dersom du trenger medisinsk hjelp i utlandet. – Denne tjenesten vil gjøre det enklere og bedre for våre kunder som har behov for rask dialog med norske leger, sier produktsjef Anne Løvdahl i Gjensidige. For de aller fleste vil det være et mareritt å bli syk eller skadet på ferie.– Eyr gir en økt trygghet for de reisende og med nyheten reiseforsikring vil ca. 1 million nordmenn ha Eyr gratis eller rabattert gjennom sin forsikring, sier William Karlsen, partneransvarlig og forretningsutvikler i Eyr.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom