FINN.no

Hit skal nordmenn på sommerferie i år

Del
Færre vil på sydenferie og flere til storbyene, viser FINNs nye reiseundersøkelse.

Tre feriedestinasjoner er mest populære blant nordmenn i sommer. Spania troner fortsatt på toppen som sommerfavoritten, med 20 prosent av nordmenn som oppgir at de skal dit. På andreplass ligger vår nabo i øst - Sverige, med 16 prosent, tett etterfulgt av Danmark med 15 prosent av respondentene. Dette kommer frem i en splitter ny reiseundersøkelse* FINN reise har gjennomført i samarbeid med Norstat.

Undersøkelsen viser også at USA og Italia er blant destinasjonene som øker mest, med en vekst på henholdsvis 20 prosent og 10 prosent sammenlignet med funnene fra fjorårets undersøkelse.  

- At Spania, Sverige og Danmark fortsatt ligger på topp over nordmenns favoritt sommerdestinasjoner overrasker ikke. Spania har vært et yndet reisemål for solhungrige nordmenn i mange år, og våre naboland er alltid populære, da det er enkelt å komme seg dit, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise:

- Tallene for USA og Italia er imidlertid interessante. Data fra FINN reise viser at USA har vokst voldsomt så langt i 2018, og reiseundersøkelsen bekrefter at dette er et av landene svært mange vil til i år. At Italia øker i popularitet tyder nok også på at flere nordmenn er åpne for å utforske andre deler av Sør-Europa, i tillegg til Spania, og Italia er et land med mye kultur, god mat og vin, noe vi også har blitt mer opptatt av.

(Se liste over topp 10 mest populære destinasjoner lenger nede i saken)

Har besøkt destinasjonen tidligere
På spørsmål om hvorfor man reiser til den valgte destinasjonen/e, svarer hele 45 prosent at det er fordi de har vært der før. Og 74 prosent av disse igjen sier at de har reist til destinasjonen tre eller flere ganger.

- Det er ikke uvanlig at nordmenn reiser tilbake til sine favorittdestinasjoner. Det er trygt å reise til et sted man har vært før og kjenner til. Da vet man hva man får, både i forhold vær og temperatur, mat og drikke, og standard og pris, sier Terje Berge.

I tillegg til å ha feriert på destinasjonen før, svarer 32 prosent av respondentene at enkel reisevei er en av grunnene til at de har valgt det aktuelle feriestedet. 29 prosent svarer også at bra stemning og atmosfære er blant årsakene, og 27 prosent har valgt det fordi det er solsikkert.

Mindre redde for terror
Kun 20 prosent av respondentene begrunner valg av årets sommerdestinasjon med at det er “trygt”. Og på spørsmål om frykten for terror påvirker valg av reisemål i sommerferien, svarer 52 prosent nei.

Til sammenligning svarte 45 prosent nei i fjor.

- Det begynner heldigvis å bli en liten stund siden det har skjedd terrorangrep på de mest populære feriedestinasjonene, og dette påvirker selvfølgelig ferievanene våre. Vi ser at færre er bekymret for terror i år enn i fjor, sier Berge.

Færre vil på sydenferie, flere til storbyene
Data fra reiseundersøkelse viser at sydenferie, storbyferie og kultur- og opplevelsesferie er de mest populære ferietypene i sommer (42 prosent skal på sydenferie,  32 prosent på storbyferie og 24 prosent på kultur- og opplevelsesferie).

Sydenferie har imidlertid gått noe ned i popularitet siden i fjor (45 prosent i fjor, 42 prosent i år), mens storbyferie har økt (29 prosent i fjor, 32 prosent i år). I tillegg ser man en oppgang i fjell- og viddeferie, festivalferie og aktivitetsferie (surf, sykkel, golf, yoga, klatring) .

De siste årene har vi sett en utvikling der stadig flere nordmenn blir opptatt av kultur og opplevelser på ferie, og disse svarene er en bekreftelse på dette. Storbyene har masse å by på, både når det gjelder mat, drikke, kunst, kultur og aktiviteter, og data fra FINN reise viser at storbyferie øker i popularitet. For mange er det kanskje mer spennende enn en sydentur, eller så vil man gjerne kombinere og gjøre begge deler, sier Berge:

- Våre tall har også vist at aktivitetsferier - særlig det å gå i fjellet, har blitt mer og mer populært blant nordmenn de siste årene. Det bekrefter også DNT ut fra besøkstall på sine turisthytter, som har økt veldig.

Mest populære feriedestinasjoner i utlandet blant nordmenn i juli 2018 (fra reiseundersøkelsen):

 1. Spania
 2. Sverige
 3. Danmark
 4. Hellas
 5. Italia
 6. Kroatia
 7. Tyskland/Frankrike/USA
 8. Portugal
 9. Polen
 10. Thailand

Mest populære feriedestinasjoner i utlandet  blant nordmenn i juli 2018 (bestilte flybilletter via FINN reise hittil i år):

 1. Alicante (Spania)
 2. Bangkok (Thailand)
 3. Malaga (Spania)
 4. Split (Kroatia)
 5. Nice (Frankrike)
 6. Antalya (Tyrkia)
 7. Mallorca (Spania)
 8. Gran Canaria (Spania)
 9. Kreta (Hellas)
 10. Faro  (Portugal)

*Om reiseundersøkelsen:
Reiseundersøkelsen er gjort av Norstat på vegne av FINN reise i april 2018. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2018, med fokus på sommerferien.

Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Adéle Cappelen Blystad for segmentering på kjønn, alder og/eller landsdeler.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Følg pressemeldinger fra FINN.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom