Farmasiet

Historisk november-rekord: Har økt salget med 130 prosent

Del

Norges største nettapotek, Farmasiet, har aldri før opplevd så høyt trykk på én måned. – Tydelig at apotekvarer har vært høyt oppe på handlelisten til nordmenn, sier Farmasiet-sjef.

Foto: Johnny Vaet Nordskog.
Foto: Johnny Vaet Nordskog.

Restriksjoner som følge av koronaviruset og frykt for smitte har forsterket netthandelen kraftig siden mars. Det har handelsstanden og kunder respondert på. Flere, inkludert Farmasiet, har utvidet salget sitt fra kun Black Friday og satset på enten Black Week eller Black November – noe som har vist seg å ha matchet folkets vilje.

– Vi har aldri opplevd et høyere jevnt trykk. Denne måneden har salget økt med 130 prosent. Det betyr at nordmenn har vært flinke til å følge myndighetenes råd om å spre innkjøpene sine, forteller daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth.

Tross rekordhandel gjennom november har Farmasiet også opplevd solid vekst på selve Black Friday.

– Innsikten fra Nets viser at de fleste forhandlere opplever en nedgang i Black Friday-salget sammenlignet med i fjor på grunn av den gode spredning av innkjøp. Likevel opplevde vi på Black Friday en vekst på 47 prosent sammenlignet med fjoråret, sier Farmasiet-sjefen.

7 av 10 kunder valgte hjemlevering i stedet for post i butikk
Innsikten fra nettapoteket viser også at flesteparten av kundene under årets Black Friday har vært svært bevisste på smittefrykt da de valgte forsendelse.

– Over 70 prosent av alle ordrer på Black Friday ble levert hjem på døren. Samtidig er andelen forsendelser til post i butikk eller hentested halvert fra i fjor, forteller Furuseth.

Koreansk skjønnhet, smertestillende og hudpleie
En undersøkelse Farmasiet gjennomførte tidligere i november viste at hver fjerde nordmann som skulle handle på Black Friday skulle ha noe innen pleie- og skjønnhetskategorien. Furuseth kan bekrefte at det har vært en ekstrem økning på spesifikke produkter:

– Salg innen K-beauty (koreansk skjønnhet) har økt med over 300%, kosttilskudd fra Nycoplus med 200%, Paracet med 400%, og CeraVe, som er stor innen hudpleie, har økt med svimlende 1500%.

– November og Black Friday har vært noen vanvittige dager som definitivt har sementert nettapotekenes plass i markedet, avslutter Hans Kristian Furuseth.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Johnny Vaet Nordskog.
Foto: Johnny Vaet Nordskog.
Last ned bilde

Om Farmasiet

Farmasiet
Farmasiet
Østre Kullerød 2
3241 Sandefjord

33 00 58 80http://www.farmasiet.no

Farmasiet.no drives av Farmasiet Apotek (Farmasiet AS med org. nr: 913379721). Vi holder til i Sandefjord, samlokalisert med Komplett Group. Farmasiet Apotek har egen apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk (konsesjonsnummer 1849). I tillegg er apoteket godkjent som et nettapotek. Les mer om nettapotek på Legemiddelverkets offisielle sider om nettapotek.

Alle nettapotek må også ha et apotekutsalg tilgjengelig for kunder. Apotekutsalget har besøksadresse Østre Kullerød 2, 3241 Sandefjord. Lokalene er åpent mellom klokken 9 og 16 mandag til fredag. Vi tilpasser vårt lagerhold av reseptpliktige legemidler løpende etter etterspørsel. Ta gjerne kontakt på forhånd for å sikre at vi har din reseptvare på lager dersom du ønsker å hente ut resept i apotekutsalget.

Følg saker fra Farmasiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Farmasiet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom