Norges Kampsportforbund

HISTORISK MEDALJE I JUNIOR-VM I KARATE: SARPSBORG-JENTA NORA (17) TOK SØLV.

Del

Ti norske karate-utøvere er nå ferdig med sin deltakelse i junior-VM i Santiago, Chile. Best av de norske utøverne var Nora Benedicte Handelsby (17) fra Sarpsborg, som tok en historisk sølvmedalje i mesterskapet.

Nora Benedicte Handelsby sammen med Landslagstrener Wayne Otto
Nora Benedicte Handelsby sammen med Landslagstrener Wayne Otto

Handelsby, som til daglig representerer Sarpsborg Karateklubb, deltok i klassen junior -59 kg.

– Dette er en fantastisk prestasjon av Nora, som også tok sølv i kadett-klassen i junior-VM i 2017. Sølvmedaljen Nora tok i Chile er den første sølvmedaljen Norge har tatt i juniorklassen i et verdensmesterskap i karate, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. Det deltok nesten 1600 karateutøvere fra 100 nasjoner i mesterskapet. 

Sterk serbisk motstand i finalen
Nora Handelsby leverte flere gode kamper i innledende runder, og kjempet seg helt fram til finalen. Her møtte hun Ivana Perovic fra Serbia, som tok gull i kadattklassen -54 kg i junior-VM i 2017. Perovic ble for sterk i finalen: Sifrene ble til slutt hele 8-0, og Handelsby måtte se seg fornøyd med sølv.

– Hovedmålsettingen i alle juniormesterskap er konkurransetrening på høyt internasjonalt nivå, men vi har selvfølgelig alltid også håp og ønsker om medaljer, og det er svært gledelig å se den fine utviklingen hos en utøver som Handelsby, som viser at hun har tatt steget fra kadett til junior også på det øverste internasjonale nivået, sier Jacobsen.

Deltar i Sparebank-prosjektet
Norges Kampsportforbund og Norges Bryteforbund satser sammen mot Tokyo 2020 og Paris 2024. Begge forbundene har utøvere som deltar i Sparebank-prosjektet; et prosjekt hvor Sparebankstiftelsen støtter forbundenes satsning mot de kommende OL.

Handelsby deltar i Sparebank-prosjektet, som blant annet innebærer deltakelse i regelmessige samlinger på Olympiatoppen med kvinnelige utøvere fra bryting, taekwondo og karate.

– Norges Kampsportforbund satser målrettet mot OL, og vi er svært glade for å se at utøvere som tar del i vår målrettede satsing, blant annet ved å delta i Sparebank-prosjektet, viser seg frem i internasjonale mesterskap, avslutter Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nora Benedicte Handelsby sammen med Landslagstrener Wayne Otto
Nora Benedicte Handelsby sammen med Landslagstrener Wayne Otto
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom